Na Kamčatke našli trosky vrtuľníka Mi-8T, všetci na palube zahynuli

NETKY.SK • 1 September 2024, 15:00 • 2 min
Na Kamčatke našli trosky vrtuľníka Mi-8T, všetci na palube zahynuli

Na ruskom polostrove Kamčatka našli trosky vrtuľníka Mi-8T, ktorý stratili úrady zo spojenia ešte v sobotu. Záchranári potvrdili, že z 22 ľudí na palube nikto neprežil. Vrak vrtuľníka bol objavený neďaleko miesta posledného kontaktu, pričom predbežné správy naznačujú, že nehoda mohla byť spôsobená chybou posádky. Na palube boli traja členovia posádky a 19 turistov.

slovakia

left justify in out

Na ruskom polostrove Kamčatka objavili trosky vrtuľníka Mi-8T, s ktorým úrady stratili spojenie ešte v sobotu. Záchranári oznámili, že nikto z 22 ľudí na palube neprežil.

Vrak vrtuľníka našli záchranári zo vzduchu, neďaleko miesta, kde sa s ním naposledy podarilo skontaktovať. Predbežné informácie naznačujú, že príčinou nehody bola chyba posádky. Na palube malo byť 22 ľudí - traja členovia posádky a 19 turistov.

Vrtuľník spoločnosti Viťaz-Aero vzlietol v sobotu o približne 16.15 h miestneho času z blízkosti sopky Vačkažec, ale v stanovenom čase sa neohlásil a nedorazil na miesto určenia. Posádka neoznámila žiadne problémy, pričom vrtuľník údajne zmizol z radarov takmer okamžite po vzlietnutí.

Pátranie po vrtuľníku komplikoval silný vietor a hustá hmla, ktorá spôsobovala slabú viditeľnosť.

Mi-8 je sovietsky vojenský vrtuľník, ktorý sa v Rusku bežne používa na prepravu.

Nehody lietadiel a vrtuľníkov nie sú v tejto oblasti Ďalekého východu, ktorá je riedko osídlená a charakterizovaná nepriaznivým počasím, časté.

V auguste 2021 sa vrtuľník Mi-8 so 16 ľuďmi na palube zrútil do jazera na Kamčatke kvôli zlej viditeľnosti, pričom osem ľudí zahynulo.

V júli toho istého roku sa na polostrove krátko pred pristátím zrútilo lietadlo s 28 ľuďmi na palube, pričom všetci zahynuli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: AFP, Ilustračná foto: Freepik
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies