AKTUALIZOVANÉ Na Úrad vlády prišla obálka s NÁBOJOM adresovaná premiérovi Ficovi, Žilinka reaguje!

NETKY.SK • 25 September 2024, 11:22 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Na Úrad vlády prišla obálka s NÁBOJOM adresovaná premiérovi Ficovi, Žilinka reaguje!

BRATISLAVA - Na Úrad vlády Slovenskej republiky dorazila v stredu obálka s nábojom, adresovaná predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Tlačový a informačný odbor ÚV SR potvrdil, že obálku objavili príslušníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií počas kontroly pošty.

slovakia

left justify in out

V stredu sa na Úrad vlády Slovenskej republiky (ÚV SR) dostala obálka, ktorá obsahovala náboj a bola adresovaná predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Túto informáciu potvrdil tlačový a informačný odbor ÚV SR.

Príslušníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií odhalili náboj počas rutinného kontrolovania pošty, ktorá bola priamo určená premiérovi. Obálka pochádzala od neznámeho odosielateľa, čo vyvoláva obavy o bezpečnosť a ochranu vládnych predstaviteľov.

Tento incident je ďalším dôkazom narastajúcej napätosti v politickej atmosfére na Slovensku a vyvoláva otázky o bezpečnostných opatreniach, ktoré sú v súčasnosti na mieste.

Úrad vlády zabezpečuje maximálnu ochranu svojich členov a monitoruje všetky riziká, ktoré by mohli ohroziť ich bezpečnosť. Prípad bude pravdepodobne predmetom ďalšieho vyšetrovania, aby sa zistilo, kto a prečo poslal takúto hrozbu.

Bezpečnostná situácia okolo ústavných činiteľov zostáva na Slovensku veľmi aktuálnou témou a tento incident môže podnietiť diskusie o potrebných opatreniach na zlepšenie ochrany predstaviteľov vlády.

Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka ostro odsúdil vyhrážky adresované premiérovi Robertovi Ficovi. Žilinka vyzval občanov, aby svoje názory vyjadrovali slušne a s rešpektom, a apeloval na zodpovednosť spoločnosti v boji proti nenávisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Úrad vlády SR, FB/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR, Foto: FB/Úrad vlády Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies