Na východe Číny narazil autobus do študentov a rodičov, 11 ľudí zahynulo a 13 bolo zranených + VIDEO

NETKY.SK • 3 September 2024, 11:06 • 2 min
Na východe Číny narazil autobus do študentov a rodičov, 11 ľudí zahynulo a 13 bolo zranených + VIDEO

PEKING - V utorok skoro ráno narazil autobus do skupiny študentov a ich rodičov v škole na východe Číny, pričom zahynulo 11 ľudí a 13 utrpelo zranenia, informovala polícia.

slovakia

left justify in out

Študenti a rodičia boli pred bránou strednej školy v meste Tai'an vo východnej provincii Shandong krátko pred 7:30 ráno, uviedlo policajné oddelenie okresu Dongping v príspevku na sociálnych sieťach.

Podľa neho bolo zabitých šesť rodičov a päť študentov. Jeden zo zranených bol vo vážnom stave, zatiaľ čo stav ostatných bol stabilizovaný, uviedlo ministerstvo.

Vodič bol zadržaný políciou a incident sa vyšetruje, uviedla polícia.

Autobus bol špeciálne upravený na prepravu študentov. Polícia neuviedla, kto bol zodpovedný za prevádzku autobusu. Mnohé školy uzatvárajú zmluvy na takéto služby so súkromnými spoločnosťami alebo jednotlivcami.

Bezpečnosť škôl vrátane preťažených školských autobusov a zle navrhnutých budov je v Číne dlhodobým problémom.

V roku 2017 zahynul tucet ľudí vrátane 11 žiakov materskej školy, keď školský autobus havaroval a začal horieť v tuneli vo východočínskom meste Weihai, tiež v provincii Shandong. Zahynul vodič, šesť čínskych detí a päť juhokórejských detí. Zatiaľ nie je jasné, či bola havária úmyselná alebo dôsledkom nebezpečnej jazdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AP, Foto: CBC News / Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies