Najmladší syn Donalda Trumpa sa zapísal na univerzitu v New Yorku +VIDEO

NETKY.SK • 5 September 2024, 10:05 • 2 min
Najmladší syn Donalda Trumpa sa zapísal na univerzitu v New Yorku +VIDEO

NEW YORK - Najmladší syn bývalého prezidenta Donalda Trumpa, Barron Trump, začal tento týždeň študovať v prvom ročníku na univerzite v New Yorku, uviedol v stredu jeho otec.

slovakia

left justify in out

Trump toto rozhodnutie prezradil vo videorozhovore pre denník Daily Mail, čím potvrdil mesiace trvajúce fámy, že jeho syn bude študovať na univerzite Stern School of Business, ktorá patrí medzi najlepšie obchodné školy v krajine.

"Je to veľmi nadané dieťa, ale už to nie je dieťa," povedal Trump. "Práve prešiel do niečoho, čo presahuje detstvo. Darí sa mu skvele."

18-ročný Barron Trump v máji ukončil Oxbridge Academy, exkluzívnu súkromnú školu neďaleko otcovho sídla Mar-a-Lago na Floride. Ako prvák na Newyorskej univerzite bude navštevovať triedy vzdialené len niekoľko kilometrov od jeho detského domu v Trump Tower, kde má jeho otec rezidenciu.

Nebolo hneď jasné, či bude bývať v areáli školy alebo doma. Hovorca newyorskej univerzity neodpovedal na e-mailovú otázku týkajúcu sa zápisu.

Kampus Stern sa nachádza v rušnej časti centra Manhattanu, oproti známemu Washington Square Parku. Námestie obchodnej školy vlani na jar nakrátko obsadili propalestínski demonštranti, než tam prišla polícia a zatkla ich. Vzhľadom na možnosť obnovenia protestov zaviedla univerzita na začiatku jesenného semestra dodatočné bezpečnostné opatrenia.

Tri zo štyroch Trumpových detí - Ivanka Trumpová, Tiffany Trumpová a Donald Trump mladší - vyštudovali Pensylvánsku univerzitu, ktorú navštevoval aj bývalý prezident. Trump, ktorý navštevoval univerzitnú obchodnú školu Wharton, uviedol, že jeho najmladší syn o programe uvažoval, ale rozhodol sa proti nemu.

"Chodil som na Wharton a určite sme o tom uvažovali. Neurobili sme to," povedal Trump pre Daily Mail. "Vybrali sme Stern," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Daily Mail, Foto: AP / Evan Vucci
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies