Pamätáte si na tie časy, keď ste sa nevedeli dočkať víkendu a babičkiných skvelých koláčov? Pripomeňte si ich receptom na výborné osie hniezda.
Suroviny
Cesto:
700 g hladká múka
1 kocka droždia
500 ml mlieko
100 g kryštálový cukor
100 g maslo
štipka soli
Škoricová plnka:
50 g masla
1 ks škoricový cukor
2 KL mletá škorica
2 PL práškový cukor
Kakaová plnka:
50 g masla
2 PL práškoový cukor
2 PL kakao
Na potretie:
100 ml mlieko
1 PL kryštálový cukor
Postup
Z droždia, trošky teplého mlieka, soli a kryštálového cukru si pripravíme kvások, pridáme do múky s cukrom, prilejeme zvyšné mlieko a rozpustené maslo, vypracujeme cesto, prikryjeme utierkom a necháme vykysnúť.
Plnky si pripravíme vymiešaním uvedených surovín. Nakysnuté cesto si rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme a jednu časť potrieme škoricovou plnkou, zavinieme ako roládu a nakrájame na kolieska. Tak isto postupujeme aj pri druhej časti cestu, ktorú potrieme kakaovou plnkou.
Osie hniezda poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme teplým sladkým mliekom a dáme piecť na približne 15 minút a 200°C.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies