Národná diaľničná spoločnosť investuje do novej vozovky na R1 850-tisíc eur

NETKY.SK • 21 Jún 2024, 18:10 • 2 min
Národná diaľničná spoločnosť investuje do novej vozovky na R1 850-tisíc eur

BANSKÁ BYSTRICA - Národná diaľničná spoločnosť v posledných dňoch realizuje opravu vozovky banskobystrickej rýchlostnej cesty R1, kde boli vykonané práce doposiaľ v hodnote zhruba 360-tisíc eur a v najbližších dňoch začne s ďalšou opravou vozovky aj v blízkosti križovatky Banská Bystrica – Kremnička, ktorej hodnota predstavuje 480-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

„Do nového, kvalitného povrchu vozovky R1 pri Banskej Bystrici investujeme celkovo približne 850-tisíc eur“ povedal Rastislav Droppa, prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti. S prácami sa začne 24. júna 2024 v ranných hodinách a potrvajú približne dva týždne s tým, že práce nebudú prebiehať v nedeľu.

Nasledujúca oprava vozovky bude realizovaná postupne a týka sa úseku ľavého jazdného pásu rýchlostnej cesty R1, v smere z Banskej Bystrice do Zvolena, v km 157,225-155,800  a ľavého jazdného pásu rýchlostnej cesty R1 v km 155,800-152,180.

Práce budú pozostávať z výmeny obrusnej vrstvy spočívajúcej v odfrézovaní starej a položení novej vrstvy asfaltového koberca, a výmeny ložnej vrstvy spočívajúcej v odfrézovaní starej a položení novej vrstvy asfaltového betónu.

Práce budú prebiehať počas prvého týždňa opráv na úseku R1 v ľavom jazdnom páse v km 157,225-154,725 v pravom jazdnom pruhu a v druhom týždni opráv na úseku R1 v ľavom jazdnom páse v km 154,725 – 152,180 v pravom jazdnom pruhu. Pri prácach na daných úsekoch rýchlostnej cesty R1 bude doprava presmerovaná do voľného jazdného pruhu. 

Národná diaľničná spoločnosť apeluje na motoristov, aby boli obozretní, ohľaduplní a dodržiavali obmedzenia súvisiace s opravnými prácami. Najmä rešpektovali rýchlostne limity. Záleží nám nielen na bezpečnosti motoristov, ale aj na bezpečnosti pracovníkov v teréne. Práve nepozornosť a nedodržiavanie zníženej rýchlosti sú najčastejšími príčinami neraz vážnych nehôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies