Náš kraj: Pieseň oslavujúca krásy Košického kraja

NETKY.SK • 11 August 2024, 14:45 • 2 min
Náš kraj: Pieseň oslavujúca krásy Košického kraja

Košický samosprávny kraj predstavil pieseň "Náš kraj," ktorá s pomocou umelej inteligencie približuje krásy a unikáty regiónov Gemer, Spiš, Abov a Zemplín. Videoklip zahŕňa zábery z prírody, kultúrnych podujatí a športových súťaží, ktoré vyzdvihujú prácu miestnych obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Košický samosprávny kraj (KSK) predstavil svoju vlastnú pesničkuspolu s videoklipom, v ktorom vyzdvihuje krásy a špecifiká kraja.

Pieseň s názvom "Náš kraj," vytvorená za pomoci umelej inteligencie (AI), približuje prírodné a kultúrne poklady regiónov Gemer, Spiš, Abov a Zemplín.

KSK na svojej webovej stránke uvádza, že skladba oslavuje miestnych ľudí a ich prácu, ktorá mení kraj na skutočný raj.

Videoklip obsahuje zábery z prírody, významných projektov, športových podujatí a cyklistických trailov, ktoré kraj podporuje.

"Nebojíme sa noviniek a moderných technológií, práve naopak, radi skúšame a objavujeme niečo nové. S naším krajským hitom nám pomohla AI, lebo sa snažíme hľadať nové riešenia a chceme byť lídrom v inováciách, a to nielen v marketingu. Text skladby vymysleli kreatívni ľudia z úradu, zvuk navrhol stroj. Vo výsledku sa nič z toho nevylučuje, ale vkusne sa dopĺňa," povedal predseda KSK Rastislav Trnka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: kosice.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies