Horúce dni si žiadajú ľahké jedlá. Šalát je tou správnou voľbou. Spojenie exotického manga a avokáda s krevetami určite ulahodí vašim chuťovým pohárikom.
Krevetový šalát s mangom a avokádom
Suroviny
200 g celých varených nelúpaných kreviet
3 limetky
morská soľ
čierne korenie
2 lyžice trstinového cukru
čerstvá štipľavá paprička
1 červená cibuľa
2 zrelá avokáda
1 mango
12 cherry paradajok
hrsť čerstvého koriandra
1/4 ľadového šalátu
50 g slnečnicových semienok
Postup:
Krevety si očistíme a zalejeme šťavou z jednej limetky, osolíme, okoreníme a necháme odležať. Marinádu pripravíme zmiešaním šťavy z dvoch limetiek, cukru a štipľavej papričky. Pridáme cibuľu nakrájanú na rezance, na väčšie kusy nakrájané avokádo, mango, paradajky, natrhaný koriander a ochutené krevety. Všetko dôkladne premiešame.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies