Neviete čo pripraviť na nedeľný obed? Vyskúšajte túto možno netradičnú kombináciu kuracieho mäsa, tekvice a kyslých pomarančov.
Suroviny
4 ks kuracie stehná
1 ks menšia tekvica
1 ks väčší pomaranč
Marináda:
1 PL oleja
2 Pl pomarančovej šťavy
1 PL medu
1 PL plnotučnej horčice
1/2 KL škorice
1/2 KL mletej rasce
mleté čierne korenie
soľ podľa chuti
Postup
Kuracie stehná umyjeme a osušíme v papierovej utierke. Tekvicu prekrojíme na polovicu, vydlabeme semienka a spolu so šupkou pokrájame na väčšie kocky. Pomaranč umyjeme a rozrežeme na osem častí.
Vo väčšej miske si vymiešame marinádu z oleja, pomarančovej šťavy (vytlačenej z 2 častí), medu a horčice. Pridáme škoricu, korenie a soľ podľa chuti. Kuracie stehná uložíme do misky s marinádou a necháme postáť pri izbovej teplote asi 30 minút. Potom ich spolu s marinádou rozložíme na plech, pridáme asi deci vody a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C na približne 20 minút.
Po 20 minútach pridáme k stehnám tekvicu a pomaranč, podľa potreby podlejeme vodou a spolu pečieme pri rovnakej teplote približne 15 minút. Podávame s bagetkou, kuskusom alebo pečenými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies