Karfiol, botanicky kapusta obyčajná karfiolová, má dužnaté súkvetie a pochádza zo Stredomoria. Pestuje sa však hojne aj v našich zemepisných šírkach.
Karfiol má veľmi nízky obsah energetických zložiek, 100 g predstavuje iba 81 kilojoulov. Je bohatý na živiny a vitamín K, má významný obsah vitamínu C, ďalej obsahuje provitamín A (betakarotén), vitamíny skupiny B a vitamín E. Z minerálov obsahuje mangán, železo, meď, selén, horčík, vápnik, zinok. Tuková zložka je zanedbateľná.
Dnes si z neho pripravíme Pečený karfiol v cestíčku.
Na prípravu potrebujeme:
- stredne veľký karfiol
- hladkú múku
- kajenské korenie
- čierne korenie
Postup na prípravu si prezrite z videa.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies