Keď nemáte chuť na mäso sú tu strukoviny. Strukoviny sú bohaté na minerálne látky, vitamíny skupiny B a tiež esenciálne mastné kyseliny. Preto by sa mali objavovať v našom jedálničku pravidelne. Pripravte si s nami výbornú polievku z červenej šošovice a lúpaných paradajok.
Suroviny
1 PL olivového oleja
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 ks mrkva
1 hrnček červenej šošovice,
1 konzerva lúpaných paradajok
1 l zeleninový vývar
1 KL soľ
1 KL mletý rímsky kmín
1 KL kurkuma
1 pochúťková smotana
čili podľa chuti
Postup
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky, cesnak nasekáme. V hrnci si na rozpálenom oleji opečieme cibuľu do zlatista. Postupne pridáme cesnak a mrkvu, soľ, korenie, kurkumu a rascu. Všetko spolu krátko restujeme. Pridáme umytú červenú šošovicu a lúpané paradajky.
Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a varíme približne 30 minút. Polievku rozmixujeme do hladka a pridáme čili. Servírujeme v hlbokej miske a na záver pridáme lyžicu pochúťkovej smotany, ktorá celú polievku zjemní.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies