Neďaleko televízie a budovy súdu v Ríme zúril veľký požiar + VIDEO

NETKY.SK • 1 August 2024, 08:39 • 2 min
Neďaleko televízie a budovy súdu v Ríme zúril veľký požiar + VIDEO

RÍM - V Ríme vypukol v stredu rozsiahly požiar na kopci Monte Mario neďaleko súdnej budovy a centra verejnoprávnej televízie RAI. Záchranári evakuovali niekoľko ďalších budov a kancelárií.

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahovalo 10 hasičských posádok a požiar dostali pod kontrolu. Podľa vedúceho hasičského zboru Ríma majú hasiči pred sebou ešte veľa práce, kým oheň celkom uhasia. Preventívne evakuovali centrum RAI, vesmírne observatórium a ďalších šesť budov. Doposiaľ nehlásili žiadne zranenia.

"Plamene siahali popoludní tak vysoko, že sme videli stĺpy čierneho hustého dymu a následne počuli niekoľko výbuchov," uviedol obyvateľ Monte Mario.

Regionálny úrad civilnej obrany v stredu varoval pred vysokým rizikom vzniku požiarov v Ríme pre extrémne teploty, ktoré popoludní prekročili 35 stupňov Celzia.

V aprílovej správe Európskej komisie sa uvádza, že v dôsledku klimatických zmien dochádza k požiarom v Európe čoraz častejšie a že rok 2023 patril k tým najhorším v tomto storočí. Veľké požiare sa momentálne týkajú aj stredomorských regiónov vrátane Španielska, Grécka a Balkánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ANSA, Foto: Agenzia Nova
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies