Nemeckí futbalisti si chcú zopakovať úspech z ME, Nagelsmann: Naše ambície sú veľké

NETKY.SK • 6 September 2024, 15:33 • 2 min
Nemeckí futbalisti si chcú zopakovať úspech z ME, Nagelsmann: Naše ambície sú veľké

DÜSSELDORF - Nemeckí futbalisti chcú v septembrovej časti Ligy národov nadviazať na atraktívne výkony z letných majstrovstiev Európy. Po troch nevydarených šampionátoch sa na domácom turnaji predviedli v pozitívnom svetle, hoci vo štvrťfinále podľahli neskorším víťazom zo Španielska 1:2 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Mužstvo trénera Juliana Nagelsmanna čakal v sobotu duel A-divízie proti Maďarsku, ktorý bol na programe o 20.45 h v Düsseldorfe. "Už teraz máme za sebou veľa krokov k lepšiemu, ale stále to bolo 'len' štvrťfinále Eura. Do budúcnosti máme väčšie ambície. Naším úsilím je naďalej sa zlepšovať a vyhrávať zápasy. Dúfam, že to bude vidieť už v stretnutí s Maďarskom," citovala nemeckého kouča agentúra DPA.

Po víťaznom svetovom šampionáte v roku 2014 Nemci vypadli na MS 2018 i 2022 už v základnej skupine a nemecký futbal si prechádzal krízou. Reputáciu u svojich fanúšikov si však reprezentácia "napravila" počas domácich ME"Nebude tu taká energia ako na Eure, ale chceme, aby sa s nami ľudia naďalej stotožňovali a aby o nás hovorili pozitívne," povedal útočník Niclas Füllkrug.

S národným tímom sa po ME rozlúčili viaceré stálice. Reprezentačnú kariéru ukončili dlhoročná brankárska jednotka Manuel Neuer, stredopoliari Toni Kroos a Ilkay Gündogan či útočník Thomas Müller. Tri dni po sobotnom zápase s Maďarskom si Nemci v Amsterdame zmerajú sily s Holandskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: Daily Sabah / Getty Images (na titulnej foto nemecká futbalová reprezentácie na EURO 2024)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies