Nešťastie v lesoch Nízkych Tatier: Pri práci s motorovou pílou utrpel muž vážny úraz tváre

NETKY.SK • 2 Október 2024, 13:24 • 2 min
Nešťastie v lesoch Nízkych Tatier: Pri práci s motorovou pílou utrpel muž vážny úraz tváre

BANSKÁ BYSTRICA - Dramatická záchranná akcia sa odohrala v Jasenianskej doline, kde 54-ročný muž pri práci s motorovou pílou utrpel vážny úraz tváre. Na pomoc okamžite vyrazili horskí, pozemní aj leteckí záchranári, ktorí zabezpečili jeho transport vrtuľníkom do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Horská záchranná služba (HZS) z Nízkych Tatier zasahovala v stredu dopoludnia v oblasti Kyslá v Jasenianskej doline, kde 54-ročný muž utrpel vážny úraz tváre pri práci s motorovou pílou.

Záchranári informovali o tomto incidente prostredníctvom svojej sociálnej siete.

Po príchode na miesto nehody už na mieste zasahovala posádka rýchlej zdravotnej pomoci z Brezna a leteckí záchranári z Banskej Bystrice. Horskí záchranári poskytli pomoc pri stabilizácii a presune pacienta do vrtuľníka, ktorý ho následne transportoval do nemocnice na ďalšie ošetrenie.

Vďaka koordinovanému zásahu všetkých zložiek sa podarilo muža rýchlo previezť na odbornú zdravotnú starostlivosť. HZS opätovne upozorňuje na riziká spojené s prácou s motorovou pílou, najmä v lesnom teréne, kde môže dôjsť k vážnym úrazom, ak sa nedodržiavajú bezpečnostné opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: HZS, Foto: hzs.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies