BRATISLAVA - Mnoho z nás miluje víkendové rána, keď sa nikam nemusíme ponáhľať. Ako inak lepšie začať deň než skvelými raňajkami? Tentokrát sa nechajte inšpirovať našimi receptami na výborné nátierky, ktoré si zamilujete.
Aby sme mali dostatok energie na celý deň je potrebné začať ráno bez stresu, popremýšľať nad tým, čo nás dnes čaká, dať si šálku dobrého čaju a nesmieme zabúdať ani na chutné raňajky.
Napriek individuálnym zvykom každého z nás, metabolizmus potrebuje ráno poriadne naštartovať.Len vtedy dokáže správne fungovať.
Tekvicová nátierka
Potrebné suroviny: 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL údena mletá sladká paprika, 1 PL kečup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kúsok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok)
Príprava receptu: Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl bielym vínom, 1 dl vody. Pridáme paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minút. Po chvíli primiešame pokrájanú paradajku, soľ, korenie, papriku, dusíme ešte 10 minút. Následne rozmixujeme, v prípade potreby odparíme prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou.
Tuniaková nátierka
Potrebné suroviny: 1 konzerva tuniaka, 100g zmäknutého masla, 1 syr v črievku, 1 uvarené vajíčko, 1 PL plnotučnej horčice, 1 malá cibuľa alebo 1 jarná cibuľka, soľ
Príprava receptu: Tuniaka zlejeme z oleja, pridáme uvarené nasekané vajíčko, vytlačíme syr, pridáme maslo, horčicu a osolíme. Spolu vymixujeme do hladka a podávame.
Avokádová nátierka
Potrebné suroviny: 1 zrelé a mäkké avokádo, 2 uvarené vajíčka, 3 trojuholníky taveného syra, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy
Príprava receptu: Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu, ktorú hneď pokvapkáme citrónovou šťavou a vidličkou popučíme, pridáme syr, olúpaný a popučený cesnak, nasekané vajíčka a kyslú smotanu. Poriadne popučíme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies