Nitra: O týždeň sa začína Agrokomplex pod mottom Prepojenie generácií + VIDEO

NETKY.SK • 11 August 2024, 09:11 • 2 min
Nitra: O týždeň sa začína Agrokomplex pod mottom Prepojenie generácií + VIDEO

NITRA - Medzinárodná výstava Agrokomplex tento rok otvorí svoje brány už 49-krát. Od štvrtka 15. augusta do nedele 18. augusta 2024 budete môcť zažiť na národnom výstavisku v Nitre to najlepšie zo slovenského poľnohospodárstva a potravinárstva. Uvidíte a vychutnáte si to najhodnotnejšie, čo slovenský vidiek tvorí a ponúka. Na svoje si prídu všetky generácie a práve prepojenie generácií je podtitul tohtoročného nitrianskeho veľtrhu.

slovakia

left justify in out

Už tradične bude súčasťou Agrokomplexu aj Národná výstava hospodárskych zvierat a výstava Poľovníctvo, rybárstvo a včelárstvo. Na nitrianskom výstavisku na ploche takmer 75-tisíc m2 budú pre návštevníkov, laickú aj odbornú verejnosť pripravené dynamické ukážky poľnohospodárskej techniky, hospodárske zvieratá, nové expozície, množstvo ochutnávok kvalitných slovenských potravín, folklórne vystúpenia, súťaže a pestrý sprievodný program.

"V pavilóne M-1 nájdete expozíciu ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Bude tu všetko dobré, čo slovenský vidiek ponúka. Spoznáte produkty so Značkou kvality. Ochutnáte poctivý slovenský chlieb, buchty, či tradičné mäsové špeciality," pozýva na najväčší slovenský agroveľtrh Richard Takáč, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

Počas štyroch výstavných dní sa na Agrokomplexe predstaví vyše 500 vystavovateľov, predajcov a národných poľnohospodárskych a potravinárskych zväzov z desiatich krajín. Pripravené sú workshopy, diskusie s odborníkmi, prednášky, odborné poradenstvo aj sprievodný kultúrny program. Organizátori predpokladajú, že brány poľnohospodárskeho veľtrhu prekročí 82-tisíc návštevníkov.

Po minuloročnom úspechu sa v pavilóne A opäť predstaví projekt Jedáleň 21. storočia. Návštevníkom dokáže, že aj školské stravovanie môže vyzerať moderne – zdravo, bezpečne, efektívne, ekonomicky a ekologicky. Vo štvrtok 15. augusta sa tu uskutoční aj finále celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed.

Súčasťou programu bude aj Slávnostný galavečer, na ktorom minister Richard Takáč odovzdá rezortné vyznamenania a tiež ocenenie Zlatý kosák za rastlinnú výrobu a mechanizáciu a za oblasť vedy a výskumu.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Foto: FB/Agrokomplex
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies