Nová autobusová linka do Hornej Štubne zlepší spojenie so Žilinským krajom

NETKY.SK • 30 August 2024, 13:08 • 2 min
Nová autobusová linka do Hornej Štubne zlepší spojenie so Žilinským krajom

BANSKÁ BYSTRICA - Od 1. septembra začína v rámci Integrovaného dopravného systému Banskobystrického samosprávneho kraja (IDS BBSK) premávať nová autobusová linka spájajúca Žiar nad Hronom, Kremnicu a Hornú Štubňu. Zabezpečovať ju bude dopravca SAD Zvolen a výrazne zlepší dopravnú dostupnosť smerom do Žilinského samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

Cestovanie medzi Banskobystrickým a Žilinským samosprávnym krajom bude od 1. septembra opäť o niečo jednoduchšie. Banskobystrická župa prichádza s novou linkou zo Žiaru nad Hronom do Hornej Štubne, ktorá bude priamo nadväzovať na vlaky smerom na Martin a Vrútky. Po zavedení linky medzi Veľkým Krtíšom a Nitrou ide o ďalšie prepojenie nášho kraja s tými susednými.
 
Od 1. septembra začína v rámci Integrovaného dopravného systému Banskobystrického samosprávneho kraja (IDS BBSK) premávať nová autobusová linka spájajúca Žiar nad Hronom, Kremnicu a Hornú Štubňu. Zabezpečovať ju bude dopravca SAD Zvolen a výrazne zlepší dopravnú dostupnosť smerom do Žilinského samosprávneho kraja.
 
 "Sme nesmierne radi, že môžeme vyjsť v ústrety obyvateľom žiarskeho okresu, ktorí dochádzajú do neďalekého žilinského kraja. V Hornej Štubni budú autobusy priamo nadväzovať na vlaky v smere Martin a Vrútky a pokryjú časové medzery, kedy vlaky do Hornej Štubne nepremávajú," povedal počas dnešného tlačového brífingu na autobusovej stanici v Kremnici predseda BBSK Ondrej Lunter.
 
Autobusy na novej linke budú premávať trikrát denne počas pracovných dní a dvakrát denne cez víkendy a sviatky. Spoje budú zabezpečovať komfortné prestupy na vlaky do Vrútok, pričom čakacia doba na vlak, alebo v opačnom smere na autobus, nepresiahne pol hodiny.
 
"Pre Kremnicu a našich obyvateľov je toto veľká vec. Zlepšíme dostupnosť nášho mesta a skvalitníme život ľuďom, ktorí denne cestujú za zdravotnou starostlivosťou, prácou či školou. Ďakujem v mene našich obyvateľov, ale i turistov, ktorí budú môcť tiež objavovať krásy historickej Kremnice opäť o niečo pohodlnejšie," povedal primátor Kremnice Martin Novodomec.
 
Banskobystrický samosprávny kraj 1. júla spustil tiež novú linku medzi Veľkým Krtíšom a Nitrou, ktorú len za prvý mesiac fungovania využilo 2 200 cestujúcich. To všetko sa podarilo aj vďaka prechodu na nový integrovaný dopravný systém, ktorý umožňuje Organizátorovi IDS BBSK pracovať s dátami o pohybe cestujúcich a vyťaženosti jednotlivých spojov.
 
Okrem toho, prechod na IDS priniesol aj úplne nové predplatné lístky, ktoré pravidelným cestujúcim umožňujú cestovať lacnejšie rádovo o desiatky percent, v porovnaní s kúpou jednorazového cestovného lístka. Aktuálne, až do 19. septembra, prebieha akcia v rámci ktorej pri kúpe 30-dňového predplatného lístka dostanú cestujúci 7 dní cestovania zadarmo, a pri kúpe 90-dňového lístka získajú ďalších 30 dní zdarma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: IDS BBSK, Foto: FB/Banskobystrický samosprávny kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies