Nové občianske preukazy s vylepšeným dizajnom a bezpečnostnými prvkami

NETKY.SK • 29 September 2024, 12:25 • 2 min
Nové občianske preukazy s vylepšeným dizajnom a bezpečnostnými prvkami

Ministerstvo vnútra (MV) SR plánuje od budúceho roka zaviesť nový dizajn občianskych preukazov, ktorý je aktuálne v procese schvaľovania. Hovorca MV Matej Neumann potvrdil, že aj doterajšie doklady zostanú v platnosti až do ich exspirácie, pričom nové preukazy prinesú vylepšené bezpečnostné prvky a zachovajú funkčnosť čipu.

slovakia

left justify in out

Nový dizajn občianskych preukazov sa momentálne nachádza v procese schvaľovania. Ministerstvo vnútra (MV) SR plánuje ich vydávanie od budúceho roka, ako uviedol hovorca ministerstva, Matej Neumann.
„Neráta sa so širokou výmenou, takže aj doklady vydávané do tejto doby zostanú platné až do ich exspirácie,“ povedal Neumann. Podľa jeho slov budú vylepšené aj bezpečnostné prvky, pričom funkčnosť čipu zostane zachovaná.


Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) nedávno predstavil nový dizajn cestovných pasov, ktorý obsahuje vyobrazenia slovenských miest a kultúrnych pamiatok. Na nových pasoch rezort vnútra posilnil aj bezpečnostné prvky.

Obrazok
Zdroj: ZIVE


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: Ministerstvo vnútra SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies