Nový poradca Pellegriniho pre inovácie a technológie je podnikateľ a autor dvoch kníh

NETKY.SK • 9 August 2024, 10:17 • 2 min
Nový poradca Pellegriniho pre inovácie a technológie je podnikateľ a autor dvoch kníh

BRATISLAVA - Poradcom prezidenta pre inovácie a technológie sa stal podnikateľ Andrej Krúpa

slovakia

left justify in out

Ďalším poradcom prezidenta Petra Pellegriniho sa stal podnikateľ Andrej Krúpa. Hlave štátu bude radiť v otázkach inovácií a technológií. Vyplýva to z informácie zverejnenej na webe prezidentskej kancelárie.

Krúpa získal magisterské tituly v Singapure a Dánsku. Je spoluzakladateľom spoločnosti prevádzkujúcej aplikáciu, ktorá pomáha navigovať ľudí v mestách. Založil a riadi akceleračný program pre startupy zameraný na podporu technologických startupov na Slovensku a v Česku. Krúpa zároveň napísal dve knihy.

O možnom poradcovi prezidenta pre otázky kultúry a médií sa hovorilo aj o spisovateľovi Jozefovi Banášovi. Ten potvrdil, že ponuku odmietol.

Ďalšími členmi tímu poradcov sú Ján Kubiš a Miroslav Slašťan. Kubiš je poradcom pre zahraničné otázky a medzinárodnú politiku, neúspešne kandidoval v tohtoročných prezidentských voľbách. Slašťan Pellegrinimu radí v právnych otázkach, je profesorom európskeho práva na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Kancelária prezidenta SR, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies