NR SR: Poslanci ukončili diskusiu k lex atentát, avizujú sa úpravy

NETKY.SK • 20 Jún 2024, 10:15 • 2 min
NR SR: Poslanci ukončili diskusiu k lex atentát, avizujú sa úpravy

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR ukončili v stredu večer diskusiu o návrhu zákona o niektorých opatreniach na zlepšenie bezpečnostnej situácie v SR. V diskusii k lex atentát dominovali počas stredy vystúpenia opozičných poslancov.

slovakia

left justify in out

V závere diskusie vystúpil vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák. Poďakoval sa za odbornú diskusiu a pripomienky. Avizoval, že k návrhu pribudnú pozmeňujúce návrhy v druhom čítaní. Kaliňák tiež prisľúbil, že niektoré ustanovenia, ktoré by mohli vzbudiť pochybnosť, sa v druhom čítaní upravia.

Niektoré nápady, ktoré vzišli z parlamentnej diskusie, si podľa neho vzali do pozornosti. Vicepremiér pripomenul, že ústavné práva majú svoju vyššiu a nižšiu váhu. Základné práva ako právo na život, zdravie či súkromie majú prednosť pred ďalšími, ako sú politické či sociálne práva.

Pri nariadeniach v súvislosti so zhromažďovaním sa práva podľa neho často stretávajú. "Tento štát má povinnosť zabezpečiť pokojné zhromaždenie tomu, kto o zhromaždenie požiada," povedal. Odmieta, že by za návrhom bola snaha zakazovať zhromaždenia.

Poslanci v závere stredajšieho rokovania začali preberať návrh novely zákonníka práce od Petra Stachuru z KDH. Lekári, zdravotné sestry a pôrodné asistentky by podľa návrhu mohli mať oproti ostatným zamestnancom dlhšiu výpovednú lehotu, pokiaľ by dali výpoveď z pracovného pomeru.

Parlament bude v rokovaní na aktuálnej 15. schôdzi pokračovať vo štvrtok ráno, keď je na programe návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorý je v druhom čítaní. Diskusia o návrhu bude v obmedzenom režime, trvať má 12 hodín. Poslanci majú o zákone hlasovať hneď po prerokovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: nrsr.sk, Foto: regiony.zoznam.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies