Oficiálna návšteva Rakúska: Pellegrini sa stretne s prezidentom Van der Bellenom a krajanskými združeniami

NETKY.SK • 11 September 2024, 08:42 • 2 min
Oficiálna návšteva Rakúska: Pellegrini sa stretne s prezidentom Van der Bellenom a krajanskými združeniami

BRATISLAVA - Prezidenti sa budú venovať témam ako dobré susedské vzťahy, hospodárska previazanosť Rakúska a Slovenska a rozširovanie dopravnej infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

Prezident SR Peter Pellegrini v stredu uskutoční oficiálnu návštevu Rakúska, počas ktorej sa stretne s rakúskym spolkovým prezidentom Alexandrom Van der Bellenom.

"S rakúskym prezidentom absolvujeme plenárne rokovanie," uviedol Pellegrini. Po rokovaní plánuje navštíviť sídlo Rakúsko-slovenského kultúrneho spolku, kde sa stretne so zástupcami krajanských združení.

Podľa kancelárie rakúskeho prezidenta, z ktorej vyhlásenie citovala agentúra APA, sa prezidenti budú venovať témam ako dobré susedské vzťahy, hospodárska previazanosť Rakúska a Slovenska a rozširovanie dopravnej infraštruktúry.

"Medzinárodné témy, vrátane podpory západného Balkánu, situácie na Blízkom východe a Ukrajine, sú taktiež na programe," doplnili zástupcovia rakúskej hlavy štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: APA, Kancelária prezidenta SR, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies