OKTAGON 59: Skvelé zápasy, skvelé publikum a nezabudnuteľné zážitky + VIDEO

NETKY.SK • 23 Júl 2024, 17:00 • 4 min
OKTAGON 59: Skvelé zápasy, skvelé publikum a nezabudnuteľné zážitky + VIDEO

V Bratislavskej Peugeot aréne sa dňa 20.7 uskutočnil prvý MMA event pod holým nebom. Portál Netky.sk nemohol pri tom chýbať.

slovakia

left justify in out

OKTAGON 59 nám minulú sobotu v Bratislave priniesol mnoho zážitkov o ktoré sa s vami portál Netky.sk môže podeliť.

Promotérmi avizovaná najlepšia karta akú kedy dokázali zložiť nenechala dlho na seba čakať.

Smolková a prvá výhra v Oktagone:

Veronika Smolková na svoj debut v Oktagone nespomína najlepšie. Ešte v minulom roku proti svojej anglíckej súperke Morrisovej prehrala na body a sny o víťaznom debute v najlepšej organizácii v európe rázom zhasli. 

Svoj druhý zápas proti srbskej súperke Dukic nenechala na náhodu. Svojej súperke nedala šancu a svoj výkon korunovala víťazstvom v druhom kole na TKO. 

Týmto slovenským víťazstvom sa nám otvorila karta na podujatí OKTAGON 59.

MR. COMEBACK POTVRDIL SVOJU PREZÝVKU:

Mr. Comeback ako zvyknú hovoriť Milanovi Ďatelinkovi znova ukázal prečo si vyslúžil túto prezývku. V predchádzajúcich zápasoch v Oktagone neraz utiekol hrobárovi z lopaty a dokázal zápas neuveriteľným comebackom otočiť. Milan po neúspešnom pokuse presadiť sa v organizácii RFA dostal od Oktagonu druhú šancu. A tú veru využil v maximálny prospech. A pritom to nemal mať vôbec ľahké. Proti nemu stál jeden z najostrielanejších bojovníkov československej scény, Andrés Raška. Zápas ktorý mal byť nad mieru vyrovnaný ale skončil už po 14 sekundách fenomenálnym knockoutom Ďatelinku ktorý zas a znova potvrdil svoju prezývku, a teraz doslovne. Aké výzvy budú na Milana čakať v nasledujúcich zápasoch nevieme ale jedno určite vieme, po tomto výkone sme všetci zvedavý na ďalšie zápasy Milana v Oktagone.

Veľké prekvapenie turnaja:

Aj takýmto titulkom by sa dal opísať zápas Marca Nováka s Radkom Roušalom. V očiach mnohých fanúšikov a aj kurzových expertov bol Radek favorit zápasu. Svojim ortodoxným štýlom v postoji nemal dať svojmu súperovi šancu. Marco Novák efektívne využil hlavnú slabinu Roušala, zem. Práve boj na zemi rozhodol o tomto zápase. Marco nedal svojmu súperovi žiadnu šancu a vyhral zápas jednoznačne na body. 

Neskutočná bitka medzi Wawrzyniakom a Michailidisom:

V tomto zápase sa fanúšikovia rozdelili na dva tábory. Za Michailidisom stoja svetové skúsenosti aj v najväčsej organizácii sveta UFC. Na druhej strane Wawrzyniak, nie až tak skúsený ale za to neskutočne silný a tvrdý. Typickým príkladom poľskej školy.

V zápase sme mohli vidieť množstvo krásnych prestreliek a výmien. Viac síl nakoniec ostalo poľskému borcovi a zápas vyhral na body.

VEK JE LEN ČÍSLO ! :

Týmto mottom sa môže riadiť česká legenda Petr Monstr Kníže. Táto česká legenda ktorá zápasy od minulého storočia a oslávila 46 rokov sa rozlúčila s fanúšikmi vo veľkom štýle. Mnoho fanúšikov ho pred posledným rozlúčkovým zápasom odpisovali. Proti nemu sa postvavil Rado Úškrt. Tento fighter typický svojím agresívnym a silným postojom ktorým vyhral nie jeden zápas mal byť veľkým nástrojom k výhre proti Monstrovi. V prvom kole Rado natriafal kopec skvelých úderov. Petr ale všetko ustál a v druhé kolo sa už nieslo v réžii českej legendy ktorá po úspešnom takedowne nedala Radovi šancu a na submisiu ho v druhom kole ukončila. Set up na arm triangle je pre Monstra bežna rutina a jeho svet. Pre to dokázal že aj v 46 rokoch dokáže poraziť špičkového súpera svojím štýlom napriek tomu že jeho súper je ortodoxný postojár. Petr Kníže je a zostane na veky legendou československej scény a jeho zápasy zostanu pamätné.

SILENT KILLER ZMIETOL ZO STOLA SVOJU SÚPERKU:

Lucka Szabová ktorá po tehotenstve sa vrátila na scénu zápasom proti Gumienne v ktorom vyhrala na body chcela vo veľmi dôležitom zápase proti španielskej súperke Alvarézovej predviesť čo najlepší výkon. Alvarézová ťahala šnúru štyroch výhier po sebe a robila si chuť posunúť toto číslo na päť. A prečo hovorím v minulom čase? Lucka Szabová nedala svojej súperke žiadnu šancu a priestor na boj. Takto by sa dal v skratke zhrnúť zápas v ktorom Alvarézova už ku koncu pôsobila odovzdane. Nečudo, Lucka ukázala všetky svoje dovednosti a schopnosti a dala jasný signál smerom k organizátorom že má nárok bojovať o titul ktorý si jednoznačne zaslúži.

FENOMENÁLNY BUCHINGER:

Kto sleduje výkony a zápasy Ivana Buchingra vie že prvé kolá moc Ivanovi nevychádzajú podľa jeho predstáv. Kvôli tomuto nedostatku si Ivan neraz v zápasoch zavaril a nie jeden zápas aj prehral. Ale to čo sme mohli vidieť v Bratislave bolo úplne niečo iné. Buchinger predviedol fenomenálne prvé kolo a svojho súpera Rajewského zaskočil. Ten sa už do zápasu nevedel dostať. Ivan pri sústavnom tlaku docielil svoj plán a ukončil Rajewského v druhom kole po smršti úderov nakoniec na submisiu. Týmto víťazstvom je stále v hre o 300 tisíc eur v Tipsport Gamechangeri.

Bezkonkurenčný Keita:

Losene Keita opäť potvrdil svoje kvality a ani ďaľšiemu svojmu súperovi nedal žiadnu šancu. Bogdanovic mal ohroziť Keitu najmä na zemi. Do tejto fázy zápasu sme sa však nedostali. Neskutočne rýchly Keita zmietol zo stola všetky pochyby a špekulácie a hladkým priebehom postupuju do semifinále pyramídy Tipsport Gamechangeru.

Rony Paradeiser ako najväčší favorit na víťazstvo:

Tento titulok si Rony určite po predvedenom výkone proti Toresovi zaslúži. Rakúsky zástupca pyramídy bol tiež jeden z hlavných favoritov na víťazstvo a preto mnohý tento zápas nazvali predčasným finále. Zápas plný očakávaní zobral do vlastných rúk Rony ktorý dominoval celé tri kolá a jednoznačne prešiel svojho rakúskeho súpera a vyradil ho z turnaja.

Turnaj OKTAGON 59 priniesol mnoho ďalších prekvapení a noviniek v podobe Karlosa Vémolu v podobe komentátora podujatia. Taktiež prekvapením turnaja bola výzvy známeho slovenského zápasníka Samuela Piráta Krištofiča voči a proti Karlosovi Vémolovi ktorého už raz porazil.

Celú reportáž nájdete nižšie v článku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Száraz
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies