One&Only Kéa Island: Raj na skok od Atén ponúka výhľad z bazéna priamo na Egejské more

NETKY.SK • 4 August 2024, 14:51 • 2 min
One&Only Kéa Island: Raj na skok od Atén ponúka výhľad z bazéna priamo na Egejské more

Prenajmite si súkromnú vilu a vydajte sa na široké more. Vrtuľníkom či motorovým člnom len 15 minút od Atén vás čaká raj na zemi. Zaujme vás architektúra, prírodné prvky aj nádych antiky. Rezort obklopuje krištáľovo čisté Egejské more a smaragdové údolia.

slovakia

left justify in out

Ostrov One&Only Kéa sa nachádza na jednej z najvyhľadávanejších pláží na Kykladoch, len 45 minút motorovým člnom z Atén. Je to veľkolepý rezort na útese so súkromnými vilami s bazénom a nerušeným výhľadom na more. Tento očarujúci úkryt prináša na grécke ostrovy novú úroveň luxusu so 100-metrovou piesočnatou plážou, krištáľovo čistou vodou v Egejskom mori, pulzujúcou kuchyňou a holistickým wellness v kúpeľoch One&Only.

Luxusné miesto v Grécku vás očarí svojou krásou.

Do rezortu sa z medzinárodného letiska v Aténach dostanete vrtuľníkom za 15 minút alebo motorovým člnom za 30 minút.

Nekonečné výhľady na Egejské more

Úplne nový rezort One&Only otvoril svoje brány len v apríli 2024. Novučičká destinácia stále čaká na prílev svojich zvedavých záujemcov.

Na kilometre ďaleko nie je žiadne ďalšie obydlie, len krásne zvlnené nedotknuté skalné úbočie s neobjavenými starovekými ruinami, ktoré čakajú na svojich návštevníkov. V tieni stromov nájdete plážový klub, kde sa môžete kedykoľvek zrelaxovať. Nechýbajú kúpele, reštaurácie a nekonečné výlety na jachtách, ktoré rezort poskytuje.

Nenechajte si ujsť ani západy slnka, ktoré sú na tomto mieste veľmi výnimočné. Slnko zapadá priamo za egejské more.

Z čias Apolóna a Atény

V staroveku, približne 400 rokov pred Kristom, bola Kea prosperujúcim miestom obchodu, keďže bola jedným z najväčších Kyklád a najbližším obývaným ostrovom pri Aténach. Boli tam dva chrámy (jeden venovaný Apolónovi a druhý Aténe), ako aj amfiteáter nad zálivom Paralia Mikres Poles (zhodou okolností jedna z najkrajších nedotknutých pláží, prístupná len loďou alebo starobylým turistickým chodníkom).

Ostrov je natoľko nerozvinutý, že spoločnosť One&Only musela v spolupráci s ministerstvom kultúry úplne vykopať svoje pozemky, kým sa mohli začať práce; Archeologička Petroula Tatsopoulou dohliadala na vôbec prvý výkop plážového údolia Vroskopos, pričom objavila staroveké osady v tejto oblasti, ako aj ďalšie dediny s osadami z doby medenej a hlinenými postavami, ktoré predchádzajú gréckej olympskej mytológii. 

Nedotknutý turizmus

Celý rezort poskytuje päťdesiatsedem jednospálňových víl, ktorých dokopy je až šesťdesiatri.

Ostrov One&Only Kéa je nádherné miesto, kde sa spája luxus a pohoda. Tento homérsky komplex je málo známym rajom v Grécku, dobre stráženým tajomstvom pred zvyškom sveta... Architektúra kreslí nádherné geometrické línie s biofilným dizajnom, ktorý toto miesto oživuje. Aby ste pridali ešte väčší objem a majestátnosť, vysoké stropy a senzačné oblúky ďalej otvárajú priestory.

Nájdete tu množstvo spoločných priestorov: grandióznu knižnicu pre vaše chvíle oddychu, elegantný a intímny bar a útulný salónik vo vstupnej hale. Každá z víl Falaises na ostrove One&Only Kéa Island má útulnú obývaciu izbu a priestranný jedálenský kút. Nábytok sa spája s moderným, ultraelegantným gréckym dizajnom. Dekor dopĺňa karamelové drevo a krémový mramor. Interiér zaplavujú tlmiče jemného svetla a farby sú v súlade s okolitou krajinou.

Nájdete tu súčasný helénsky dizajn a pôvodné materiály. Výhľady zo súkromnej terasy z bazénom sú obľubované všetkými návštevníkmi.

Prastaré liečivé sily

Pre optimálnu pohodu a duševnú rovnováhu navštívte miestne kúpele. Zaujmú vás tradičné prírodné postupy liečenie miestnych. Ošetrenia sú založené na prastarých liečivých silách a ich cieľom je dosiahnuť optimálnu pohodu a vnútorný pokoj. Kúpele sú o všímavosti a pomalom živote: upokojte myseľ meditáciou a hodinami jogy vonku v štúdiu s výhľadom na nedotknutú krajinu ostrova.

Kombináciou princípov tradičného čínskeho liečiteľstva s najnovšími pokrokmi v západnej medicíne sa terapie zameriavajú na stimuláciu sily vašej duše a posilnenie vašej fyzickej obrany. Fitness centrum One&Only Kéa Island ponúka niekoľko vnútorných a vonkajších priestorov vrátane štúdia jogy, tenisového kurtu, plne vybavenej posilňovne, vírivky, bicyklov a paddleboardov na zapožičanie.

Lokálne čerstvé suroviny 

Stredobodom záujmu sú miestne ostrovné produkty! Tu sa kladie dôraz na čerstvé a zdravé potraviny. Vychutnajte si lahodné grécke produkty z pevniny a mora v jednej z inšpiratívnych jedální na ostrove One&Only Kéa. Organické a sezónne suroviny sú hrdo získavané na ostrove a varené s láskou.

Beach Club ponúka rafinovanú100% miestnu grécku kuchyňu. Ich talentovaný šéfkuchár pripravuje tradičné jedlá z najlepších miestnych produktov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
titulná foto: cntraveller.com+travellermade.com; text: cntraveller.com, luxewellnessclub.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies