Páchateľ sa vyhrážal prokurátorke zabitím: Prípad rieši polícia

NETKY.SK • 16 September 2024, 11:16 • 2 min
Páchateľ sa vyhrážal prokurátorke zabitím: Prípad rieši polícia

BRATISLAVA - Útok na prokurátorku odsúdil aj minister spravodlivosti SR, ktorý tento čin označil za absolútne neprijateľný.

slovakia

left justify in out

Polícia intenzívne pátra po neznámom mužovi, ktorý v nedeľu ráno počas dňa napadol prokurátorku Krajskej prokuratúry Banská Bystrica. Muž ju chytil odzadu za ústa a vyhrážal sa jej nožom, že ju zabije. O prípade informoval na sociálnej sieti generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

"Páchateľ z miesta ušiel len vďaka duchaprítomnosti prokurátorky. Policajti začali trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania a po páchateľovi sa intenzívne pátra," uviedol generálny prokurátor a útok označil za hanebný.

"Odsudzujem prejavy násilia, najmä ak sú namierené voči ženám, a navyše voči kolegyni," dodal Žilinka s tým, že orgány činné v trestnom konaní urobia všetko pre to, aby bol prípad riadne vyšetrený.

Útok na prokurátorku odsúdil aj minister spravodlivosti SR, ktorý tento čin označil za absolútne neprijateľný. "Skutok by mal byť čo najskôr vyšetrený a páchateľ musí byť exemplárne potrestaný, rovnako ako páchatelia výhražných emailov a telefonátov," uviedol na sociálnej sieti minister spravodlivosti Boris Susko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR, FB/Ministerstvo spravodlivosti SR, Foto: nitrak.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies