Pápež František opäť vyzýva na mier: Súcit s rodinami izraelských rukojemníkov

NETKY.SK • 15 September 2024, 16:30 • 2 min
Pápež František opäť vyzýva na mier: Súcit s rodinami izraelských rukojemníkov

Počas nedeľňajšej omše vo Vatikáne pápež František opätovne vyzval na zastavenie bojov na Blízkom východe a vyjadril súcit s rodinami izraelských rukojemníkov, ktorých držia militanti v Pásme Gazy.

slovakia

left justify in out

Pápež František počas nedeľňajšej omše vo Vatikáne zopakoval výzvu na ukončenie konfliktov na Blízkom východe a vo svete. V súvislosti s rodinami izraelských rukojemníkov, ktoré sú v Pásme Gazy v zajatí militantov z hnutia Hamas, vyjadril súcit.


"Páči sa mi na Hersha Goldberga, ktorého našli mŕtveho začiatkom septembra spolu s ďalšími piatimi rukojemníkmi v Gaze," uviedol pápež počas modlitby.

Pripomenul tiež, že sa v novembri stretol s matkou Goldberga. "Jej ľudskosť ma zasiahla. Myslím na ňu v tejto chvíli," dodal argentínsky pontifik.
Vo svojom príhovore opäť vyzval na ukončenie konfliktu v Pásme Gazy. "Nech sa ukončí konflikt v Palestíne a Izraeli, nech sa zastaví násilie, nech sa prepustia rukojemníci, nech pokračujú rokovania a nech sa nájdu mierové riešenia," vyzval pápež.

K situácii na Blízkom východe sa František vyjadril aj v piatok, kedy odsúdil nedostatok pokroku v rokovaniach o ukončení vojny. Hlava katolíckej cirkvi sa dlhodobo a pravidelne vyjadruje k vojne v Pásme Gazy a vyzýva na jej ukončenie.

V piatok sa 87-ročný pápež po 12 dňoch vrátil z juhovýchodnej Ázie, kde absolvoval najdlhšiu apoštolskú cestu počas svojho pontifikátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: ANSA, Foto: AP
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies