Pellegrini v Paríži: Slovenskí paralympionici robia krajine excelentnú reklamu

NETKY.SK • 4 September 2024, 08:17 • 2 min
Pellegrini v Paríži: Slovenskí paralympionici robia krajine excelentnú reklamu

PARÍŽ - Pellegrini tiež vyzdvihol, že úspechy paralympionikov robia Slovensku vynikajúcu reklamu a dúfa, že ich výkony prispejú k zlepšeniu podmienok pre ľudí so zdravotným znevýhodnením na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini zavítal do Paríža, aby vyjadril podporu športovcom, ktorí súťažia na paralympijských hrách. Pri tejto príležitosti ocenil ich úsilie a zdôraznil potrebu väčšej podpory pre ľudí so zdravotným znevýhodnením v slovenskej spoločnosti.

"Bol som prekvapený, keď som zistil, že som po 30 rokoch prvým prezidentom SR, ktorý po Michalovi Kováčovi prišiel na paralympijské hry. Počas prezidentskej inaugurácie som verejne prisľúbil, že podporím aj našich paralympionikov, keď ma o to požiadal predseda paralympijského výboru, pán Riapoš. Som rád, že môžem spolu s členmi vlády v najbližších hodinách a dňoch podporiť našich športovcov priamo na ich súťažiach. Možno tak upriamime väčšiu pozornosť na Slovensku na to, čo sa deje v Paríži, kde slovenská výprava dosahuje výnimočné výsledky. Už máme niekoľko zlatých medailí a som presvedčený, že to ešte nie je koniec," uviedol Pellegrini na recepcii v budove Veľvyslanectva SR v Paríži.

Do utorka slovenská výprava získala spolu päť medailí – tri zlaté a dve strieborné. "Tento tím je úspešnejší ako ten, ktorý nás reprezentoval na samotných olympijských hrách. Preto som cítil povinnosť vzdať hold týmto ľuďom, ktorí napriek ťažkému osudu dokážu dosahovať takéto vynikajúce výkony," pokračoval prezident, ktorý zostane v Paríži do štvrtka. Plánuje sledovať slovenských športovcov v disciplínach ako paralukostreľba, plávanie a ďalšie športy.

Pellegrini tiež vyzdvihol, že úspechy paralympionikov robia Slovensku vynikajúcu reklamu a dúfa, že ich výkony prispejú k zlepšeniu podmienok pre ľudí so zdravotným znevýhodnením na Slovensku.

"V kútiku duše som počítal s tým, že budú veľmi úspešní, keďže mnohí z nich sú na paralympiáde už po niekoľkýkrát a vždy priniesli cenné kovy. Niet lepšej reklamy. Verím, že aj na Slovensku si viac uvedomíme, čo by sme mali ako spoločnosť urobiť pre ľudí so znevýhodnením, aby sa im žilo lepšie. Oni nás odmeňujú týmito medailami. Dúfam, že aj táto paralympiáda posunie našu spoločnosť o krok ďalej v politike vo vzťahu k znevýhodneným občanom a nájdeme spoločnú silu odstraňovať bariéry," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Peter Pellegrini, Slovenský paralympijský výbor, Foto: paralympic.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies