Petržalka začne obnovu tenisovej haly: Mesto získa financie na energetickú úsporu

NETKY.SK • 25 August 2024, 12:00 • 2 min
Petržalka začne obnovu tenisovej haly: Mesto získa financie na energetickú úsporu

Petržalka plánuje v septembri začať rekonštrukciu tenisovej haly pri Veľkom Draždiaku. Po získaní viac než 2 miliónov eur z externých zdrojov sa mestská časť zameria na modernizáciu objektu a zlepšenie jeho energetickej efektívnosti. Projekt, ktorý má za cieľ znížiť prevádzkové náklady a spotrebu energie, by mal byť dokončený do augusta 2026.

slovakia

left justify in out

V bratislavskej Petržalke sa čoskoro rozšíri ponuka športovísk.

Mestská časť začne s obnovou tenisovej haly pri Veľkom Draždiaku v septembri, ktorú kúpila minulý rok. Od tej doby boli realizované niektoré opravy interiéru a exteriéru.

Stav budovy si však vyžaduje podľa samosprávy väčšie zásahy. Petržalka získala budovu s areálom Slávia Právnik Bratislava výhodnou kúpou. Súčasťou bolo päť vonkajších tenisových kurtov, tri vnútorné kurty v hale, budova s nebytovými priestormi, reštaurácia a ubytovňa s bytmi. Areál zahŕňa aj časť nábrežia jazera.

Obrazok
Zdroj: SITA

 

„V rámci základných opráv bol komplex podrobený úplnej výmene osvetlenia za úspornejšie LED svietidlá, vonkajšie dvorce získali nový antukový povrch a namaľované čiary,“ uviedla samospráva. Na strane jazera v areáli haly bol položený nový zelený trávnik a inštalovaná jedna z 12 exteriérových pitných fontánok.

Obrazok
Zdroj: petrzalkasportuje.sk

Plánovaná výstavba obytných súborov: 

Ďalšiu fázu rekonštrukcie plánuje mestská časť financovať z externých zdrojov. Petržalka získala finančný príspevok vo výške viac ako 2,05 milióna eur vo výzve vyhlásenej Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou (SIEA).

Prioritou je energetická úspora.

„Získané prostriedky budú použité na montáž fotovoltických panelov, obnovu elektroinštalácie, inštaláciu športovej podlahy na multifunkčné športové účely, ako aj na pokrytie výdavkov súvisiacich so znížením prevádzkových nákladov športovej haly,“ objasnila mestská časť.

Celkové náklady na rekonštrukciu sú odhadované na viac než 2,5 milióna eur.

Zvyšné náklady bude musieť pokryť samospráva z vlastných prostriedkov. Hlavným cieľom projektu je znížiť spotrebu energie haly o 62 percent a produkciu CO2 o 76 percent.

Rekonštrukcia začne v septembri 2024 a ukončená bude v auguste 2026.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/ Foto: SITA
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies