Pezinok: Nová parkovacia politika prinesie zlepšenia pre obyvateľov aj návštevníkov

NETKY.SK • 23 September 2024, 08:54 • 2 min
Pezinok: Nová parkovacia politika prinesie zlepšenia pre obyvateľov aj návštevníkov

PEZINOK - Mesto Pezinok aktívne pokračuje v príprave komplexnej parkovacej politiky, ktorá má zlepšiť parkovanie pre obyvateľov aj návštevníkov mesta. Očakáva sa, že nový systém vstúpi do platnosti začiatkom roku 2025 a prinesie jasné pravidlá pre všetky kategórie vodičov.

slovakia

left justify in out

Mesto Pezinok, čeliace narastajúcej dopravnej záťaži v centre, pokračuje v prípravách na zavedenie novej parkovacej politiky, ktorá by mala nadobudnúť platnosť začiatkom roku 2025. Cieľom je zlepšiť dostupnosť parkovacích miest pre rezidentov a zároveň regulovať parkovanie pre krátkodobých návštevníkov.

Systém bude založený na rezidentských kartách, ktoré umožnia obyvateľom parkovať v blízkosti ich domovov, zatiaľ čo návštevníci budú musieť platiť za parkovanie prostredníctvom automatov alebo mobilných aplikácií.

Návrh, ktorý sa plánuje schváliť v novembri 2024, obsahuje aj opatrenia na zvýšenie bezpečnosti pre chodcov a cyklistov, ako aj elimináciu nelegálneho parkovania. Mesto počíta s úpravami pre vodičov so zdravotným postihnutím (ŤZP), ktorí budú mať vyhradené miesta a parkovanie bez poplatku.

Jednou z dôležitých súčastí plánu je aj osvetová kampaň, ktorou mesto plánuje občanov informovať o nových pravidlách a ich dopadoch. Diskusia o konkrétnych poplatkoch a ďalších technických detailoch prebieha, pričom v najbližších týždňoch by mali byť jasnejšie všetky detaily.

Mesto si kladie za cieľ vytvoriť systém, ktorý nebude len regulovať parkovanie, ale aj zlepšovať kvalitu života tým, že zníži dopravné preťaženie a uvoľní verejný priestor.

Pre Pezinčanov by mala nová parkovacia politika priniesť väčšiu flexibilitu a lepšiu dostupnosť parkovania priamo v mestských zónach, čo by malo znížiť aj počet automobilov zaparkovaných na nelegálnych miestach.

Podľa zástupcov mesta sa systém pripravuje s dôrazom na moderné technológie a užívateľsky prívetivé riešenia, čo by malo uľahčiť implementáciu a adaptáciu nového systému pre širokú verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Pezinok, Foto: club.autodoc.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies