Pitvy odhalili príčinu smrti amerického bankára a manželky na palube superjachty Mikea Lyncha

NETKY.SK • 3 September 2024, 10:13 • 2 min
Pitvy odhalili príčinu smrti amerického bankára a manželky na palube superjachty Mikea Lyncha

Bola vykonaná pitva manželského páru, ktorý sa minulý mesiac utopil na superjachte Mikea Lyncha, keď sa potopila pri pobreží Sicílie.

slovakia

left justify in out

Sedem ľudí prišlo o život, keď sa loď pod britskou vlajkou s názvom Bayesian 19. augusta potopila v divokej búrke, keď kotvila neďaleko sicílskeho hlavného mesta Palermo.

Medzi mŕtvymi bol aj britský technologický magnát Mike Lynch a jeho 19-ročná dcéra Hannah Lynchová, zatiaľ čo jeho manželka Angela Bacaresová spolu s ďalšími 14 ľuďmi prežila.

V pondelok talianske úrady oznámili, že sa vykonali prvé posmrtné vyšetrenia obetí, ktorými boli americký právnik Chris Morvillo a jeho manželka Neda. Výsledky potvrdili, že dvojica sa utopila.

Na stredu sú naplánované pitvy tiel Jonathana Bloomera, predsedu londýnskej pobočky investičného bankovníctva Morgana Stanley, a jeho manželky Judy.

Majú sa konať aj pre zvyšné tri obete, pána Lyncha, ktorý výlet na jachte zorganizoval na oslavu nedávneho súdneho víťazstva, jeho dcéru Hannah a kuchára jachty Recalda Thomasa.

Pán Morvillo bol jedným z právnikov pána Lyncha v USA v prípade podvodu, ktorý sa týkal predaja spoločnosti Autonomy spoločnosti Hewlett-Packard v roku 2011 v rámci transakcie za 8,3 miliardy GBP, ktorá sa rýchlo zvrtla kvôli obvineniam, že pán Lynch falšoval účtovníctvo, aby nadhodnotil hodnotu spoločnosti Autonomy. V júni bol oslobodený.

 

Prokuratúra vyšetruje kapitána, Novozélanďana Jamesa Cutfielda, a dvoch členov posádky pre možnú zodpovednosť v súvislosti s potopením lode.

Luxusná jachta s dĺžkou 56 metrovsa potopila zrejme počas náhleho downburstu, teda lokálneho silného vetra z búrky, ktorý sa po dopade na hladinu rýchlo šíri.

Prokurátori uviedli, že vyzdvihnutie Bayesiana a preskúmanie jachty kvôli dôkazom poskytne kľúčové prvky vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Independent, Foto: GB News / Getty Images / PA / Perini Navi Press Office
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies