BRATISLAVA - Ľahké na prípravu a pritom chutné, také sú pizza štangle.
Potrebné suroviny: 250g hladká špaldová múka T630, 1,5 ČL himalájska soľ, 1/2 balíčka sušeného droždia, 160ml teplej vody, štipka trstinového cukru, olivový olej
Príprava receptu: Do teplej vody vysypeme droždie a cukor, zamiešame a vlejeme do múky so soľou. Vypracujeme cesto a necháme 1,5-2h nakysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 9-10 bochníčkov, každý vyšúľame na "štangličku" , každú štangličku vyšúľame aj v olivovom oleji a prenesieme na papier na pečenie. Rúru zapneme na 220 stupňov, vložíme tam aj plech na ktorom sa budú štangle piecť. Po vyhriatí rúry vyberieme plech, prenesieme naň papier so štanglami a pečieme 8 minút. Po vybratí potrieme cesnakovým olejom, ale nemusíme, výborné sú aj bez.
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies