Po pol roku na úteku sa v Nemecku podarilo odchytiť kenguru Skippy

NETKY.SK • 11 Júl 2024, 09:17 • 2 min
Po pol roku na úteku sa v Nemecku podarilo odchytiť kenguru Skippy

BERLÍN - Kengura Skippy utiekla na Silvestra z pozemku v okrese Ludwigslust-Parchim v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko na severovýchode Nemecka.

slovakia

left justify in out

Kengura Skippy, ktorá počas osláv príchodu Nového roka utiekla v Nemecku od svojho majiteľa, sa po viac než siedmich mesiacoch strávených na úteku vráti k svojmu majiteľovi.

Skippy utiekol na Silvestra z pozemku v okrese Ludwigslust-Parchim v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko na severovýchode Nemecka. Od svojho úteku bol mnohokrát spozorovaný, pokusom o odchyt však úspešne odolával.

Podľa polície sa Skippyho podarilo chytiť obyvateľovi obce Lüdersdorf ležiacej v okrese Nordwestmecklenburg v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko približne 80 kilometrov od miesta, kde býva jeho majiteľ. Kengura na prevoz domov čaká v konskej stajni obyvateľa, ktorý ho odchytil.

Kengury sú vačkovce pôvodom z Austrálie a Novej Guiney. Vyznačujú sa silnými zadnými končatinami, ktoré im slúžia na pohyb, niektoré druhy dokážu dosiahnuť rýchlosť až 50 kilometrov za hodinu. Rovnováhu udržiavajú pomocou svalnatého chvosta.

Pohybovať sa však vedia iba smerom vpred a nedokážu cúvať. Kengury sú bylinožravé a majú viac žalúdkov, dokážu preto stráviť aj ťažšie stráviteľné rastliny a prežiť aj v menej zarastených oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: UPI, Foto: cnn.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies