Počas olympijských hier v Paríži sa bude rozdávať špeciálne vydanie Nového zákona!

NETKY.SK • 24 Júl 2024, 06:30 • 2 min
Počas olympijských hier v Paríži sa bude rozdávať špeciálne vydanie Nového zákona!

Francúzska biblická spoločnosť vytvorila 200 000 kusov špeciálneho vydania Nového zákona, ktoré bude distribuované počas olympijských hier v Paríži.

slovakia

left justify in out

Do začiatku olympijských hier v Paríži zostávajú len dni a Francúzska biblická spoločnosť sa pripravuje na rozdanie 140 000 kópií Nového zákona vo francúzštine a ďalších 60 000 v angličtine. Biblická spoločnosť verí, že Nový zákon zanechá “trvalé dedičstvo, ktoré siaha ďaleko za atletické arény“.

Francúzska biblická spoločnosť pri vydávaní Nového zákona spolupracuje s rôznymi kresťanskými športovými ministerstvami a preto vydanie obsahuje svedectvá rôznych kresťanských atlétov. Organizácia uviedla, že spolupráca “stojí ako maják sily spolupráce a zdieľaných hodnôt, ktoré spájajú ľudí a prekračujú hranice športu a spirituality“.

„Je také inšpirujúce čítať svedectvá športovcov uvedené v tomto špeciálnom vydaní Nového zákona. Tieto správy slúžia ako silná pripomienka trvalého vplyvu, ktorý má Biblia na náš súčasný svet," povedal Jonathan Boulet, generálny tajomník francúzskej biblickej spoločnosti.

Špeciálne vydanie Nového zákona sa volá “Vzácnejšie než zlato“ a je inšpirované 1. Petrom 1:7, kde sa píše: „Aby vám vaša vyskúšaná viera, oveľa cennejšia ako pominuteľné zlato, ktoré sa tiež preskúšava ohňom, bola na chválu, slávu a česť pri zjavení Ježiša Krista“.

Francúzska biblická spoločnosť pôvodne plánovala distribuovať 100 000 francúzskych a 30 000 anglických Nových zákonov, avšak pre obrovský dopyt musela zvýšiť počet kópií.

Očakáva sa, že v najbližších týždňoch počas olympijských hier do Paríža zavíta viac ako 11 miliónov návštevníkov. Kópie Nového zákona budú distribuované počas olympiády aj paralympiády, ktorá končí 8. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Christianpost.com, Foto: Olympics.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies