Počasie Utorok

NETKY.SK • 16 Júl 2024, 05:00 • 2 min
Počasie Utorok

Predpoveď počasia na 16.07.2024 (Utorok) NOC: 23 - 18 °C, DEŇ: 31 - 36 °C

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V teplom a vlhkom vzduchu sa bude nad našou oblasťou nachádzať nevýrazné tlakové pole. Súčasne bude cez strednú Európu ďalej na východ postupovať studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Veľkou Britániou a Severným morom.

NOC:
Jasno až polooblačno, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Spočiatku výnimočne prehánky alebo búrky. Nadránom ojedinele hmla. Najnižšia nočná teplota 23 až 18, v údoliach miestami okolo 16 st. Bezvetrie alebo slabý, na juhovýchode spočiatku severný vietor do 5 m/s (20 km/h).

DEŇ:
Spočiatku prevažne malá oblačnosť. Postupne pribúdanie oblačnosti a miestami, najmä v horských oblastiach, prehánky alebo búrky, aj intenzívne. Zrána ojedinele hmla. Veľmi teplo a dusno. Najvyššia denná teplota 31 až 36, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní väčšinou okolo 29 st.

Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 20 st. Spočiatku slabý, postupne južný, na juhozápade severozápadný vietor do 6 m/s (20 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie.

Predpokladané množstvo zrážok:
NOC: do 2, pri búrkach ojedinele okolo 10 mm.
DEŇ: do 10, ojedinele, najmä pri búrkach, okolo 30 mm, výnimočne aj viac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
SHMÚ
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies