Policajná akcia v Bratislavskom kraji: Odhalených 12 vodičov pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 1 Október 2024, 11:35 • 2 min
Policajná akcia v Bratislavskom kraji: Odhalených 12 vodičov pod vplyvom alkoholu

BRATISLAVA - V pondelok prebehla v Bratislavskom kraji dopravná akcia, počas ktorej polícia odhalila 12 vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu, vrátane jedného s právoplatným zákazom šoférovať. Štyria z nich mali nameranú hodnotu alkoholu nad jedno promile.

slovakia

left justify in out

V pondelok v Bratislavskom kraji prebehla policajná akcia zameraná na odhaľovanie vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Výsledky boli alarmujúce: polícia odhalila 12 vodičov, ktorí porušili zákon, pričom štyria z nich mali nameranú hodnotu alkoholu vyššiu ako jedno promile.

Medzi zistenými bol aj vodič s právoplatným zákazom šoférovať. Polícia sa na sociálnej sieti podelila o tieto informácie a zároveň apelovala na vodičov, aby si uvedomili vážnosť jazdy pod vplyvom alkoholu.

"Jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale najmä tú najohrozenejšiu skupinu účastníkov cestnej premávky, ktorými sú cyklisti a chodci," varovala polícia. Tento apel zdôrazňuje, že nebezpečná jazda môže viesť nielen k tragédiám na cestách, ale aj k materiálnym škodám.

Riziko, ktoré so sebou nesie alkohol za volantom, je neprehliadnuteľné. Policajné akcie tohto druhu sú dôležitým krokom v boji proti nehodám spôsobeným alkoholom a súčasne prispievajú k zvyšovaniu povedomia o nebezpečenstve, ktoré alkohol za volantom predstavuje.

Polícia vyzýva všetkých vodičov, aby sa zdržali jazdy pod vplyvom a aby si vždy zvolili bezpečnú alternatívu, ak sa chystajú konzumovať alkohol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Bratislave, Foto: automagazin.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies