Policajná naháňačka v priamom prenose v Lamači: Vodič pod vplyvom drog skončil v cele + VIDEO

NETKY.SK • 7 Október 2024, 11:24 • 2 min
Policajná naháňačka v priamom prenose v Lamači: Vodič pod vplyvom drog skončil v cele + VIDEO

BRATISLAVA - V Lamači sa odohralo dramatické prenasledovanie, keď policajná hliadka zadržala vodiča, ktorý ignoroval výzvy na zastavenie a riskantnou jazdou ohrozoval ostatných. Po zásahu policajtov a následnej kontrole sa potvrdilo, že vodič mal zadržaný vodičský preukaz a bol pod vplyvom omamných látok. Prípad skončil obvinením a väzobným stíhaním.

slovakia

left justify in out

V piatok, 4. októbra 2024, sa v mestskej časti Lamač odohralo dramatické prenasledovanie, keď policajná hliadka spozorovala vozidlo značky Škoda Octavia. Hliadka sa rozhodla vozidlo zastaviť na kontrolu, avšak vodič, namiesto toho, aby zastavil, prudko zrýchlil a začal unikať.

Policajti použili výstražné svetelné a zvukové znamenia, no vodič ich výzvy ignoroval a riskantnou jazdou v protismernej časti vozovky ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky.

Prenasledovanie sa rozšírilo o hliadku Pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá sa pridala k snahe o zastavenie vozidla. Napriek opakovaným výzvam vodič naďalej unikal.

Policajti sa rozhodli využiť svoje zákonné oprávnenie a vystrelili niekoľko varovných výstrelov. Keďže ani na to vodič nereagoval, zasiahli zadné koleso jeho vozidla, čím mu spôsobili defekt. Vodič nakoniec zastavil a bol zadržaný bez akýchkoľvek zranení.

Následné preverovanie odhalilo, že vodič, 35-ročný Tomáš K. z okresu Šaľa, mal zadržaný vodičský preukaz. Pri kontrole javil známky požitia omamných a psychotropných látok, preto bol prevezený do nemocnice na lekárske vyšetrenie. To potvrdilo prítomnosť drog v jeho organizme.

Na základe týchto zistení bol Tomáš K. obvinený zo zločinu všeobecného ohrozenia a po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV taktiež spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, čím sa prípad dostal do ďalších právnych krokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KZ PZ v Bratislave, Foto: zahorák.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies