Polícia je pripravená na dohliadanie detí na začiatku školského roka + VIDEO

NETKY.SK • 28 August 2024, 19:04 • 2 min
Polícia je pripravená na dohliadanie detí na začiatku školského roka + VIDEO

BRATISLAVA - Policajti budú prítomní v uliciach, aby zabezpečili hladký priebeh prvých dní v škole a chránili najmenších občanov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"S blížiacim sa začiatkom nového školského roka si dovoľujeme upozorniť širokú verejnosť, že prvý školský deň bude v okolí škôl na celom území Slovenska zvýšená prítomnosť policajných hliadok," uviedla polícia.

"Našou hlavnou úlohou bude dohliadať na bezpečnosť detí pri priechodoch pre chodcov, v blízkosti škôl a na rušných cestách. Po dlhých prázdninách deti často nie sú dostatočne ostražité a nemajú ešte pevne osvojené pravidlá bezpečného prechádzania cez cestu," spresnili policajti. 

Preto bude dôležité, aby rodičia i ostatní účastníci cestnej premávky venovali zvýšenú pozornosť dopravnej situácii, najmä v blízkosti škôl a školských zariadení. Policajti budú prítomní v uliciach, aby zabezpečili hladký priebeh prvých dní v škole a chránili najmenších občanov.

"Vyzývame všetkých vodičov, aby dbali na rýchlosť jazdy a dodržiavali predpisy v zónach so zvýšeným pohybom detí. Zároveň apelujeme aj na rodičov, aby svojim deťom pripomenuli základné pravidlá bezpečného správania sa na cestách a pri pohybe v okolí školy," vyzvali muži zákona.

"Veríme, že s pomocou verejnosti sa nám podarí zabezpečiť bezpečný štart školského roka a prajeme všetkým žiakom úspešný a bezpečný návrat do školských lavíc!," dodal hovorca Prezídia PZ Roman Hájek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Prezídium PZ SR, Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies