Polícia na Slovensku pokračuje v boji proti nelegálnej migrácii, zadržali ďalších migrantov

NETKY.SK • 18 Október 2024, 19:01 • 2 min
Polícia na Slovensku pokračuje v boji proti nelegálnej migrácii, zadržali ďalších migrantov

BRATISLAVA - Slovenská polícia intenzívne pokračuje v opatreniach proti nelegálnej migrácii. Pri nedávnej bezpečnostnej akcii, ktorá prebehla na bývalých hraničných priechodoch so Maďarskom, skontrolovali 1 329 vozidiel a zadržali jedného migranta so zákazom vstupu do schengenského priestoru. Tieto kontroly majú za cieľ eliminovať sekundárnu nelegálnu migráciu a zabezpečiť bezpečnosť na hraniciach.

slovakia

left justify in out

Polícia Slovenskej republiky pokračuje v opatreniach proti nelegálnej migrácii, pričom posledná bezpečnostná akcia prebehla 17. októbra 2024. Kontrola bola zameraná na elimináciu sekundárnej nelegálnej migrácie a prebiehala na šiestich bývalých hraničných priechodoch so Maďarskom, ako aj na vytypovaných miestach v ich blízkosti.

Akcia sa uskutočnila od 6:00 do 16:00 a zahŕňala dohľad od Bratislavy po Štúrovo.

Do akcie bolo zapojených 31 policajtov z Úradu hraničnej a cudzineckej polície, ktorí boli pripravení vykonávať potrebné úkony v súlade s platnými zákonmi. Cieľom tejto operácie bolo odhaľovanie štátnych príslušníkov tretích krajín, ktorí sa na území členských štátov Európskej únie nachádzajú neoprávnene.

Policajti sa sústredili najmä na kontrolu dodávok a menších nákladných vozidiel, pričom v prípade potreby preverovali aj ostatné vozidlá.

Pri vykonávaní týchto kontrol sa policajti snažili minimalizovať obmedzenia plynulosti cezhraničnej premávky. Počas akcie skontrolovali 1 329 dopravných prostriedkov a 1 779 osôb. Výsledkom operácie bolo zadržanie jedného štátneho príslušníka tretej krajiny, ktorý mal uložený zákaz vstupu do krajín schengenského priestoru.

Podľa štatistík policajného zboru, v tomto roku do 13. októbra 2024 zadržali policajti v rámci sekundárnej nelegálnej migrácie 30 nelegálnych migrantov. Na porovnanie, za rovnaké obdobie v roku 2023 polícia zadržala 43 008 nelegálnych migrantov.

Tento pokles naznačuje, že situácia s nelegálnou migráciou sa vyvíja, a polícia sa naďalej snaží monitorovať a riešiť túto problematiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: Polícia SR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies