Polícia vyšetruje tragickú smrť Liama Payna: Záhadné okolnosti a prehliadka v argentínskom hoteli

NETKY.SK • 25 Október 2024, 15:25 • 2 min
Polícia vyšetruje tragickú smrť Liama Payna: Záhadné okolnosti a prehliadka v argentínskom hoteli

BUENOS AIRES - Argentínska polícia vyšetruje smrť bývalého speváka skupiny One Direction Liama Payna, ktorý minulý týždeň zomrel po páde z balkóna hotela v Buenos Aires. V rámci vyšetrovania prebehla razia v hoteli, kde polícia zhromaždila dôkazy vrátane záznamov z kamier a pevných diskov. Predbežné zistenia naznačujú, že spevák bol v čase tragédie pod vplyvom neidentifikovaných látok.

slovakia

left justify in out

Argentínska polícia vykonala raziu v hoteli v Buenos Aires, kde bývalý spevák skupiny One Direction Liam Payne býval pred tým, ako minulý týždeň zomrel po páde z balkóna na treťom poschodí.

V stredu neskoro večer sa do hotela Casa Sur na príkaz prokuratúry vydala policajná jednotka špeciálneho vyšetrovania. Policajti zhabali veci vrátane pevných diskov počítačov a záznamov z hotelových kamier, uviedol vládny úradník, ktorý hovoril pod podmienkou zachovania anonymity.

31-ročný britský spevák zomrel po páde z balkóna svojej izby na treťom poschodí hotela v luxusnej turistickej štvrti Palermo 16. októbra. Pitva odhalila, že Payne mohol spadnúť v "stave polobezvedomia alebo bezvedomia", pričom v dôsledku pádu utrpel viaceré úrazy vrátane zlomeniny lebky. Jeho telo sa našlo na vnútornom nádvorí hotela.

Prvotné vyšetrovanie naznačuje, že hudobník bol sám a prežíval "zrútenie" v dôsledku konzumácie látok, ktoré zatiaľ neboli úplne určené. Po Paynovej smrti polícia podľa prokuratúry našla v jeho hotelovej izbe látky, ako aj niekoľko zničených predmetov a nábytku.

Úrady sa domnievajú, že zamestnanci hotela mohli zohrať úlohu pri dodávaní drog Paynovi, pričom sa odvolávajú na mydlovú skriňu Dove, ktorá sa pravdepodobne používala na pašovanie drog spevákovi. Zdroj dodal, že "hotel musí poskytnúť" viac záznamov z bezpečnostných kamier, aby pomohol pri vyšetrovaní.
Úrady sa domnievajú, že zamestnanci hotela mohli zohrať úlohu pri dodávaní drog Paynovi, pričom sa odvolávajú na mydlovú skriňu Dove, ktorá sa pravdepodobne používala na pašovanie drog spevákovi. Zdroj dodal, že "hotel musí poskytnúť" viac záznamov z bezpečnostných kamier, aby pomohol pri vyšetrovaní.
Zdroj: Sky News / PA

Argentínske noviny LA NACION citovali spoľahlivý zdroj blízky policajtom: "Pracovníci špeciálneho vyšetrovacieho oddelenia a špeciálneho technologického vyšetrovacieho oddelenia boli [v stredu] popoludní vyslaní do hotela CasaSur v Palerme, kde minulý týždeň prišiel o život spevák Liam Payne, aby vykonali razie [...] s cieľom získať prvky záujmu pre vyšetrovanie."

Tieto prvky údajne zahŕňajú dôležité "dokumenty a videá" z hotelovej haly a nádvoria a vyšetrovatelia v hoteli zhabali počítače, telefóny a ďalšie zariadenia.

Podľa predbežnej toxikologickej správy, ktorú v pondelok zverejnila miestna tlač a agentúre AP ju potvrdil zdroj oboznámený so situáciou, mala bývalá popová hviezda v tele kokaín. Definitívne výsledky by mali byť zverejnené až o niekoľko týždňov.

Spevákov otec Geoff Payne je v Buenos Aires a pripravuje repatriáciu synovho tela, ktoré by malo byť vydané približne 28. októbra.

Spevák na svojom účte na Snapchate napísal, že 2. októbra odcestoval do Argentíny, aby sa zúčastnil na Horanovom koncerte v Buenos Aires. Zdieľal videá, na ktorých tancuje so svojou priateľkou, americkou influencerkou Kate Cassidy, a spieva spolu s ňou v hľadisku. Cassidy po koncerte z Argentíny odišla, ale Payne zostal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Guardian, AP, Hindustan Times, Foto: Rolling Stone / Tobias Skarlovnik
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies