Poľsko: NÁDHERA, u susedov sa ukrýva klenot cykloturistiky! Na svoje si tam príde každý + VIDEO

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 19:03 • 2 min
Poľsko: NÁDHERA, u susedov sa ukrýva klenot cykloturistiky! Na svoje si tam príde každý + VIDEO

POĽSKO - Vo svete ospevujú očarujúcu cyklistickú trasu pozdĺž pobrežia Baltského mora. Ani mnohí Slováci netušia, že také niečo je u susedov k dispozícii.

slovakia

left justify in out

Britskí novinári z BBC objavili a rozplývajú sa nad poľskou cyklotrasou. Reč je o prímorskej Velo Baltica v Západnom Pomoransku, ktorá je súčasťou medzinárodnej trasy EuroVelo 10 okolo Baltského mora.

Trasa sa im zdá jednoduchá a odporučili ju všetkým, aj tým, ktorí nie sú fyzicky až tak zdatní či dokonca rodinám s deťmi. Jeden z novinárov, ktorý mal možnosť prejsť si úsek zo Świnoujście do Mielna, ho označil doslova za skrytý klenot cykloturistiky nielen v Poľsku, ale aj z pohľadu celej Európy.

Aj keď pre domácich Poliakov a predovšetkým tamojším priaznivcom cykloturistiky je táto cyklotrasa dobre známa, pričom ide o pravdepodobne najznámejšiu cyklotrasu v Poľsku vôbec, nielen Briti, ani mnohí Slováci o nej nevedia.

Vďaka skvelým predpokladom úchvatnej lokality a podpore Európskej únie, sa bývalá cyklotrasa R10 zmenila na modernú EuroVelo 10 s množstvom odpočívadiel, informačných materiálov a je k nej dispozícii aj praktická mobilná aplikácia.

Dĺžka celej poľskej EuroVelo 10 zo Świnoujście do Elblągu je približne 540 kilometrov, pričom úsek cez Západné Pomoransko je dlhý približne 240 kilometrov. Priemerný cykloturista ho prejde za tri až štyri dni za predpokladu, že po ceste navštívi aj atrakcie a zastaví na zaujímavých miestach.

Jednou z kľúčových atrakcií trasy je skutočnosť, že vedie v blízkosti baltských pláží. V spojitosti s lesmi, historickými pamiatkami a dostupnosťou všetkých druhov služieb a vymožeností, ako sú rôzne možnosti ubytovania, množstvo reštaurácií a cykloservisov, to z nej robí jedno veľké lákadlo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: BBC, Rowery.wzp.pl, Foto: Rowery.wzp.pl
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies