Poprad: Nový park prinesie detské ihrisko, workoutovú zónu a park pre psov + FOTO

NETKY.SK • 5 September 2024, 18:41 • 2 min
Poprad: Nový park prinesie detské ihrisko, workoutovú zónu a park pre psov + FOTO

POPRAD - Mesto zatiaľ nešpecifikovalo náklady na realizáciu, no primátor už skôr uviedol, že financovanie zámeru plánujú získať z európskych fondov v rámci Udržateľného mestského rozvoja.

slovakia

left justify in out

V Poprade vyrastie nový park, ktorý vznikne na sídlisku Juh II., známom miestnym aj ako Luník. Mesto to oznámilo na sociálnej sieti a informovalo, že realizácia projektu je plánovaná na budúci rok, pričom momentálne prebieha výber zhotoviteľa.

"Na tomto mieste bude detské aj workoutové ihrisko, doplníme zeleň, lavičky, sedenie na svahu, park pre psov a pitnú fontánu. Celé územie bude monitorované kamerovým systémom," uviedol primátor Popradu Anton Danko.

Podľa neho pôjde o krásnu oddychovú zónu, ktorá mestu chýbala. "Nebolo to jednoduché, pretože bolo potrebné najprv zameniť pozemky a pripraviť projekty. Som však presvedčený, že toto úsilie sa oplatí," dodal.

Pozemky na Juhu II. mesto vymenilo so spoločnosťou Signum ešte v roku 2021 za poľnohospodársku pôdu v katastri Spišskej Teplice, aby tu mohli vytvoriť mestský park s množstvom novej zelene a uplatniť ekologické princípy.

"Návrh parku zohľadňuje okolité stavby a vstupy do územia, pričom zachováva existujúce pešie prepojenia a dopĺňa nové. V centre parku bude kruh s detskými hernými prvkami a parkovými lavičkami po jeho obvode. Na juhozápade parku bude výbeh pre psov s priehľadným oplotením a živým plotom, ktorý oddelí priestor od zvyšku parku, aby sa psy neobťažovali vonkajšími podnetmi a zbytočne neštekali," vysvetlila Kristína Horáková, vedúca odboru výstavby na mestskom úrade v Poprade.

Na severovýchode parku sa vybuduje workoutové ihrisko, a na svahoch pribudnú terénne sedenia. "Medzi workoutovým ihriskom a detskou sánkarskou plochou bude vytvorená rampa. Zároveň na troch miestach vzniknú dažďové záhrady a po celom území budú osadené prvky mobiliáru," doplnila Horáková. Radnica plánuje vymeniť a doplniť verejné osvetlenie a zrealizovať sadové úpravy.

Mesto zatiaľ nešpecifikovalo náklady na realizáciu, no primátor už skôr uviedol, že financovanie zámeru plánujú získať z európskych fondov v rámci Udržateľného mestského rozvoja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Poprad, Foto: FB/Poprad - oficiálna stránka mesta
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies