Posilňovanie hrádzí na rieke Morava: Vojaci pomáhajú pri ochrane pred povodňami

NETKY.SK • 14 September 2024, 14:10 • 2 min
Posilňovanie hrádzí na rieke Morava: Vojaci pomáhajú pri ochrane pred povodňami

V obci Vysoká pri Morave sa vojaci aktívne zapájajú do ochrany pred povodňami, keď ukladajú vrecia s pieskom na kritických miestach hrádze rieky Morava. Tento krok je súčasťou rozsiahlej preventívnej akcie zameranej na ochranu pred záplavami v oblasti Malacky. Vojenské nasadenie je doplnené ďalšími opatreniami vrátane mobilnej protipovodňovej bariéry pri obci Malé Leváre.

slovakia

left justify in out

Vojaci aktuálne pomáhajú pri ukladaní vriec s pieskom k hrádzi rieky Morava v obci Vysoká pri Morave (okres Malacky).

Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na sociálnej sieti oznámilo, že v tejto oblasti je nasadených 25 vojakov.
„Vojaci napĺňajú vrecia s pieskom a ukladajú ich k hrádzi, kde sa problémy vyskytli už v roku 2013,“ uviedol veliteľ Dobrovoľného hasičského zboru vo Vysokej pri Morave, Karol Dvoran.

Desiatky vojakov naďalej pomáhajú pri preventívnom spevňovaní hrádze rieky Morava neďaleko obce Kopčany v okrese Skalica. Riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Senici, Peter Šefčík, povedal, že vrecia s pieskom sú zatiaľ uložené na dĺžke jedného kilometra.

Plán je dosiahnuť štyri kilometre. „Momentálne robíme jeden rad vriec, a prípadné navyšovanie sa zváži podľa aktuálnej situácie,“ podotkol.
Prezídium HaZZ na sociálnej sieti informovalo, že v súvislosti so situáciou na povodí rieky Morava bolo zatiaľ vyvezených 150 ton piesku od Slovenského vodohospodárskeho podniku a prijatých 20.000 vriec.

Pri obci Malé Leváre v okrese Malacky bola podľa HaZZ postavená mobilná protipovodňová U-bariéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: HaZZ, Foto: malacky.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies