Pozdvihnite kúpeľňu na vyšší stupeň elegancie. Objavte liaty mramor

NETKY.SK • 2 Máj 2024, 11:06 • 2 min
Pozdvihnite kúpeľňu na vyšší stupeň elegancie. Objavte liaty mramor

Kupujete nový byt či dom? Plánujete rekonštrukciu alebo renováciu kúpeľne? Potom skúste staviť na eleganciu, trvanlivosť a nadčasovosť nielen v designe, ale aj v materiáloch. Vašej pozornosti by nemali uniknúť sprchové vaničky z liateho mramoru, ktoré nielenže posúvajú vzhľad kúpeľne do vyšších poschodí vizuálneho neba, ale navyše sa pýšia výrazne vyššou odolnosťou a flexibilitou ako bežné akrylátové vaničky.

slovakia

left justify in out

Zoznámte sa: liaty mramor
Jedným z moderných materiálov, ktorý rýchlo získava svojich obdivovateľov, je liaty mramor. Ide o zmes mletého dolomitu a polyesterovej živice, do ktorej sa pridáva vápenec. Vďaka tomu, že sa jedná o zmes, ktorá sa následne odlieva do foriem, vyniká výsledný produkt vysokou pevnosťou a dokonale hladkými povrchmi. Poteší tiež výbornými tepelnoizolačnými vlastnosťami. Navyše sú sprchové vaničky z liateho mramoru príjemné na dotyk. Výrobky bývajú tiež ošetrené špeciálnymi povrchovými úpravami, ktoré zaisťujú neporéznosť povrchu, a tým minimalizujú riziká usadzovania nečistôt a množenia nežiaducich mikroorganizmov. Širokú ponuku produkt z liateho mramoru nájdete na webe Sanitino.

 

Výhody sprchových vaničiek z liateho mramoru
1. Nadčasová elegancia – sprchové vaničky z liateho mramoru sa pýšia nízkym profilom, doslova nadväzujú na okolitú dlažbu.
2. Premenlivosť designu – vďaka spôsobu spracovania ponúka liaty mramor výrazne širšie možnosti z hľadiska tvarových aj farebných experimentov. Svoju kúpeľňu môžete doslova vyladiť do posledného odtieňa a linky.
3. Trvanlivosť – neporéznosť povrchov sťažuje usadzovanie nielen nečistôt, ale aj mikroorganizmov. Iste oceníte aj odolnosť proti nárazu (napríklad pri páde ručnej sprchy). V neposlednom rade treba spomenúť farebnú stálosť materiálu.
4. Jednoduchá údržba – významnou prednosťou je vysoká mechanická aj chemická odolnosť materiálov, čo ocenia majitelia domácich maznáčikov, ale aj domácnosti s deťmi. Strachovať sa nemusíte ani v prípade, keď napríklad využívate vlasovú kozmetiku s farebnými pigmentmi. Ľahko povrchy umyjete dočista.
5. Jednoduchý vstup aj výstup – nízku nástupnú hranu ocenia nielen osoby s určitým fyzickým obmedzením, deti či seniori, poteší aj bežného užívateľa. Bezpečie a pohodlie býva navyše podporené protišmykovou úpravou povrchov.

 

Liaty mramor má aj svoje úskalia
Pretože všetko má svoju plusovú, ale aj mínusovú stránku, aj liaty mramor má určité úskalia. Prvým je vyššia obstarávacia cena. Je potrebné spomenúť aj vyššiu hmotnosť samotnej vaničky, ktorá môže ľahko komplikovať inštaláciu. Z hľadiska praktickosti treba počítať s tým, že z nízkeho profilu vaničky môže unikať voda do priestoru. Je potrebné vybaviť sprchovací kút aj sprchovou zástenou.

 

Vaničke z liateho mramoru pristane sklenená zástena
K dokonalému vzhľadu kúpeľne prispeje aj sprchová zástena, ktorá nadväzuje na sprchovú vaničku z liateho mramoru. Väčšina produktov vyrobených z bezpečnostného skla je ošetrená špeciálnou, neviditeľnou povrchovou úpravou, ktorá odpudzuje vodu a chráni sprchovú stenu pred usadzovaním nečistôt a tvorbou vodného kameňa. Navyše sa ľahko udržuje. Ideálnym riešením je tzv. walk-in, kedy je stena pevne pripojená k podlahe a k stene. Profily môžu byť buď nerezové, chrómové alebo napríklad čierne. Zvoliť však môžete aj uzatvárací sprchový kút s dverami. Inšpirovať sa môžete na webe Sanitino.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: archideaphoto / Shutterstock.com, článokm obsahuje sponzorované odkazy
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies