POZOR! Môže vám vybuchnúť priamo v aute. Ak si TOTO nechávate vo vozidle počas leta, nerobte to

NETKY.SK • 2 August 2024, 19:32 • 2 min
POZOR! Môže vám vybuchnúť priamo v aute. Ak si TOTO nechávate vo vozidle počas leta, nerobte to

Expert varoval pred nebezpečenstvom, ktoré môže predstavovať stúpajúca teplota, ak necháte v aute obľúbený predmet Slovákov.

slovakia

left justify in out

Pascal Culverhouse, majiteľ vapingovej spoločnosti Electric Tobacconist, vydal zásadné varovanie a vyzval ľudí, aby počas horúčav nikdy nenechávali vapy v aute. Vysvetlil, že vaperi môžu riskovať škody v hodnote tisícov eur.

Hoci sú vape cigarety pohodlné, prenosné a ľahko sa používajú, ak ich necháte ležať v teple, vysoké teploty ich môžu v konečnom dôsledku poškodiť a poškodiť aj vozidlo. Všetko to súvisí s batériami.

Pascal povedal: "Batérie používané v opakovane použiteľných výparoch sú lítium-iónové batérie, čo sú dobíjacie batérie, ktoré je možné použiť mnohokrát predtým, ako ich treba vymeniť. Lítium-iónové batérie sa v porovnaní s normálnou batériou nabíjajú rýchlejšie, vydržia dlhšie a majú vyššiu hustotu energie. Ostatné zariadenia, ako je váš telefón, laptop alebo e-bike, používajú rovnakú technológiu."

Vysvetlil, že zatiaľ čo lítium-iónové batérie sú bezpečné, existuje malé riziko ich prehriatia a potenciálneho vznietenia alebo dokonca výbuchu, ak nie sú správne skladované. Expert uviedol, že šanca, že batérie vybuchnú, je menšia ako jedna z 10 miliónov.

Pascal pokračoval: "Aj keď je riziko výbuchu nízke, môže sa to stať. Keď necháte svoju vape cigaretu v aute, riskujete, že vám batéria vytečie do interiéru. Vysoké teploty môžu spôsobiť riedenie tekutiny. Ak si nechcete spôsobiť škody za tisíce eur, neskladujte svoje vape v aute v tomto teple."

Ak si kúpite opakovane použiteľné alebo jednorazové e-cigarety, odborník varoval, že približne 50 percent z nich, ktoré je možné kúpiť, nie sú v súlade s bezpečnostnými predpismi. S malými alebo žiadnymi bezpečnostnými predpismi pre vapy na čiernom trhu spolu s teplom by mohli byť recept na katastrofu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Electric Tobacconist, Foto: mylegalneeds.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies