POZOR: Podvodník láka na lacné vodičské preukazy bez potrebných skúšok

NETKY.SK • 11 September 2024, 18:13 • 2 min
POZOR: Podvodník láka na lacné vodičské preukazy bez potrebných skúšok

BRATISLAVA - Podvodníci často komunikujú cez WhatsApp a žiadajú od obetí fotky alebo skeny dokladov totožnosti a ďalšie citlivé údaje.

slovakia

left justify in out

Slováci by si mali dávať pozor na nový podvod, pred ktorým varovala polícia. Na Facebooku sa opäť objavili ponuky na vybavenie vodičského preukazu online.

"Či už ide o komentáre pod rôznymi príspevkami, v skupinách, alebo príspevky zverejňované falošnými stránkami, vždy sľubujú to isté – vodičský preukaz na počkanie, bez skúšok," upozorňuje polícia.

Podvod je prezentovaný ako veľmi jednoduchý. Stačí vraj poslať peniaze a všetko bude „legálne“ vybavené. 

"Tieto podvodné príspevky sľubujú doslova 'modré z neba', no na konci dňa prídete o peniaze a vaše osobné údaje môžu byť zneužité. Vodičský preukaz vám totiž nikto cez internet len tak nevydá," varujú policajti.

Podvodníci často komunikujú cez WhatsApp a žiadajú od obetí fotky alebo skeny dokladov totožnosti a ďalšie citlivé údaje. "Následne si pýtajú platbu za vystavenie preukazu. V najhoršom prípade môžete prísť nielen o peniaze, ale vaše údaje môžu byť zneužité na ďalšie podvody," dopĺňa polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky, Foto: topspeed.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies