POZOR prídu HORÚČAVY: Na Slovensku sa od stredy oteplí

NETKY.SK • 7 August 2024, 17:07 • 2 min
POZOR prídu HORÚČAVY: Na Slovensku sa od stredy oteplí

BRATISLAVA - V prvej polovici budúceho týždňa by malo byť najteplejšie na juhozápade.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku sa od stredy otepľuje. Budúci týždeň sa očakáva ďalšia vlna horúčav. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) s tým, že relatívne chladnejšie počasie sa skončilo nocou z utorkana stredu.

"Už v stredu bude nad naším územím v nevýraznom tlakovom poli vo voľnej atmosfére v hladine 850 hektopascalov okolo 15 stupňov Celzia a na juhu bude v nížinách až do 32 stupňov Celzia. Potom sa otepľovanie v uvedenej hladine síce až do nedele viac-menej zastaví, ale v prvej polovici budúceho týždňa sa naša oblasť dostane na zadnú stranu tlakovej výše, ktorej stred sa postupne od západu premiestni až nad Čierne more. Do našej oblasti začne preto od juhozápadu až západu prúdiť veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch," priblížili meteorológovia.

V prvej polovici budúceho týždňa by podľa ich slov malo byť najteplejšie na juhozápade. 

"V predpovedi je ešte stále dosť veľká miera neistoty a zatiaľ ani nie je dostatočne presne jasný dátum nástupu veľmi teplého počasia (stále je to ešte predpoveď na šesť a viac dní vopred), ale už je viac-menej takmer isté, že budúci týždeň tu máme ďalšiu vlnu horúčav," dodali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Slovenský hydrometeorologický ústav, Foto: curacare.co.uk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies