POZOR: V Považskej Bystrici a Púchove je riziko vzniku požiarov

NETKY.SK • 18 Júl 2024, 13:42 • 2 min
POZOR: V Považskej Bystrici a Púchove je riziko vzniku požiarov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - HaZZ pripomína, že v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov začne platiť od štvrtka poludnia na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme v územnom obvode okresov Považská Bystrica a Púchov.

Čas zvýšeného rizika vyhlásilo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Považskej Bystrici, platí až do odvolania. Informovalo o tom mesto Považská Bystrica na svojej stránke.

HaZZ pripomína, že v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiarov je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti.

Fyzické osoby nesmú na lesných pozemkoch najmä fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety, alebo používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru, vypaľovať porasty bylín, kríkov, stromov, krovie, slamu a iný biologický odpad a tiež zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov sú podľa zákona povinní zabezpečovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia, udržiavať existujúce prejazdové cesty, zvážnice a zdroje vody v stave, ktorý umožňuje bezproblémový príjazd hasičských jednotiek a ich využitie na účinný zásah. Povinní sú tiež vybaviť prenosnými hasiacimi prístrojmi pracovné stroje, ako i prijímať osobitné opatrenia pre priestory postihnuté kalamitou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Považskej Bystrici, Foto: pixabay.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies