PPA spúšťa krížové kontroly a monitorovanie plôch: Dôležité termíny pre žiadateľov!

NETKY.SK • 9 Október 2024, 17:21 • 2 min
PPA spúšťa krížové kontroly a monitorovanie plôch: Dôležité termíny pre žiadateľov!

BRATISLAVA - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) v súvislosti s pripravovanými krížovými kontrolami sprístupní 10. októbra aktuálne výsledky monitoringu poľnohospodárskych plôch. Tieto výsledky budú poslednými automatizovanými údajmi v kampani 2024 a žiadatelia o Priame podpory sa k nim budú môcť vyjadriť do 15. októbra. Novinkou je aj možnosť generovať Excel súbor s výsledkami monitoringu, čo uľahčí podávanie žiadostí a úpravy. Dôležité je reagovať na označené plochy do stanoveného termínu a dodržať potrebné procesy pre zabezpečenie podpory.

slovakia

left justify in out

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) vo štvrtok 10. októbra sprístupní aktuálne výsledky monitoringu poľnohospodárskych plôch a spustí ďalšiu fázu tzv. krížových kontrol. Tieto výsledky budú poslednými automatizovanými v rámci Kampane 2024, pričom žiadatelia o priame podpory budú mať možnosť vyjadriť sa k nim do utorka 15. októbra.

Generálny riaditeľ PPA Marek Čepko uviedol, že krížové kontroly sú kľúčové pre vyplácanie priamych podpôr a ich preddavkov. V aplikácii GSAA (Geopriestorová služba agropotravinárstva) budú žiadatelia môcť vidieť výsledky monitoringu poľnohospodárskych plôch a žiadosti o zmeny môžu podať do 15. októbra.

Dôležité je, že geotagované fotografie, ktoré žiadatelia zaslali, sú priebežne vyhodnocované, a ak už fotografie poslali, nie je potrebné ich zasielať znova.

Novinky v aplikácii GSAA

K 10. októbru budú v aplikácii GSAA zobrazené posledné automatizované výsledky monitoringu, vrátane informácií o identifikácii kosenia a pasenia. Na oranžové plochy je potrebné reagovať do 15. októbra zaslaním geotagovaných fotografií alebo úpravou žiadosti podľa skutočného stavu.

Novinkou, ktorá má uľahčiť prácu žiadateľom, je funkcionalita na generovanie súboru Excel s výsledkami monitoringu AMS. Táto možnosť umožní žiadateľom získať prehľad o svojich výsledkoch pri vytváraní a nahrávaní geotagovaných fotografií.

V sekcii "Tlačiť prílohu" bude možné vygenerovať excelový súbor s názvom "VYSLEDKY_AMS", pričom bude možné filtrovať plochy podľa rôznych parametrov, ako sú farby semafora, typ kontroly či parciel.

Termíny a požiadavky pre žiadateľov

Do 15. októbra 2024 majú žiadatelia možnosť nielen upraviť, ale aj späťvzatie svojej žiadosti. Zmeny, ktoré žiadatelia deklarujú, musia byť potvrdené elektronickým podaním cez portál Slovensko.sk, konkrétne prostredníctvom e_služby "Podávanie agendy priamych podpôr v Pôdohospodárskej platobnej agentúre", a to s elektronickým podpisom (KEP).

Je dôležité poznamenať, že podanie prostredníctvom e-mailu alebo fyzickou poštou sa za elektronické podanie nepovažuje.

PPA sa snaží podporiť poľnohospodárov v ich žiadostiach a zabezpečiť efektívny priebeh kontroly, aby sa priamy podpora dostala k tým, ktorí ju skutočne potrebujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: PPA, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies