Predseda maďarského parlamentu Kövér sa sťažoval, že Orbánovi ľudia nedostali funkcie v EP

NETKY.SK • 30 Júl 2024, 12:06 • 2 min
Predseda maďarského parlamentu Kövér sa sťažoval, že Orbánovi ľudia nedostali funkcie v EP

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarského parlamentu László Kövér listom zablahoželal znovuzvolenej predsedníčke Európskeho parlamentu (EP) Roberte Metsolovej a požiadal ju o spoluprácu pri zamedzení "antidemokratických praktík".

slovakia

left justify in out

Šéf maďarského zákonodarného zboru v liste Metsolovej tiež vyjadril nespokojnosť s tým, že frakcia aliancie krajne pravicových strán v Európskom parlamente (EP) nazvaná Patrioti pre Európu, ktorú založili maďarský premiér Viktor Orbán s českým expremiérom Andrejom Babišom a rakúskymi Slobodnými, nezískala patričné funkcie.

"Maďarská verejnosť bola šokovaná, keď sa dozvedela, že pri založení EP boli porušené pravidlá parlamentnej demokracie a európske právo tým, že bola ignorovaná vôľa zhruba 18 miliónov európskych voličov, keď tretia najsilnejšia frakcia poslancov EP nedostala funkciu podpredsedu parlamentu či funkcií v parlamentných výboroch, ktoré jej prislúchajú," napísal Kövér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk / MTI, Foto: Magyar Nemzet / Katona Vanda
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies