Prehľad politických strán: Ľudová strana Naše Slovensko

NETKY.SK • 11 November 2019, 16:10 • 2 min
Prehľad politických strán: Ľudová strana Naše Slovensko

BRATISLAVA – Medzi kandidujúce strany o NRSR v budúcoročných voľbách patrí aj strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko. V parlamente pôsobila jedno volebné obdobie.

slovakia

left justify in out

Politická strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) bola registrovaná Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky v roku 2000. Hlavným predstaviteľom strany je Marian Kotleba, bývalý predseda Banskobystrického samosprávneho kraja. ĽSNS je krajne pravicová nacionalistická strana.

 

img

 

Predstavitelia

Hlavným predstaviteľom strany je Marian Kotleba, ktorý zastáva post predsedu strany. Podpredsedom je Martin Beluský. Ďalšími členmi, ktorí pôsobia v parlamente sú Stanislav Drobný, Martin Kotleba, Rastislav Schlosár, Peter Krupa, Natália Grausová, Marián Chmelár, Ján Kecskés, Stanislav Mizík a Jana Nehézová.

 

V parlamente pôsobil za stranu aj poslanec Milan Mazurek, ktorý bol ako prvý poslanec v dejinách odvolaný zo svojho postu Najvyšším súdom. Dôvodom boli extrémistické trestné činy.

 

img

 

Program

"Nekompromisný program, otvorená a úderná rétorika a boj proti parazitom a zlodejom v parlamente aj v osadách...", takto opisuje strana svoj program na ich oficiálnom webe. ĽSNS je proti prijímaniu imigrantom, za zastavenie LGBT komunity a za odchod Slovenskej republiky z NATO, ale aj Európskej únie. Cieľom strany je podporovať tradičné hodnoty, ako aj vybudovať slovenskú armádu.

 

V roku 2017 bola strana obžalovaná za šírenie extrémistických názorov s fašistickými tendenciami. Najvyšší súd však žalobu nakoniec zamietol na základe vykonaného dokazovania. 

 

Predseda ĽSNS a poslanec Národnej rady SR Marian Kotleba ponúkol Štefanovi Harabinovi spoločný postup do budúcoročných parlamentných volieb. "Zabudnime na to, čo nás rozdeľuje, a myslime v tejto chvíli na to, čo máme spoločné. Poďme do volieb spoločne a ukážme, že pre Slovensko sa aj my dokážeme spojiť," odkázal Harabinovi Kotleba s tým, že ak sa nespoja, tak "národné hlasy zostanú roztrieštené a prepadnuté". Predseda strany Vlasť, Štefan Harabin, sa k žiadosti vyjadril a pozval Mariana Kotlebu na stretnutie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies