Pri Dakare zišlo lietadlo z dráhy. Zranilo sa 11 ľudí

NETKY.SK • 9 Máj 2024, 16:40 • 2 min
Pri Dakare zišlo lietadlo z dráhy. Zranilo sa 11 ľudí

DAKAR - Letisko Blaise Diagne informovalo, že na palube bolo 78 cestujúcich. Príčiny, prečo lietadlo zišlo z dráhy, sú predmetom vyšetrovania. Správu priniesla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na hlavnom senegalskom letisku blízko hlavného mesta Dakar dnes v noci zišlo lietadlo so 78 cestujúcimi na palube zo vzletovej dráhy. Pri nehode sa zranilo 11 cestujúcich, z toho štyria ťažko. Informovalo o tom vo vyhlásení letisko Blaise Diagne. Ako napísala agentúra Reuters, prevádzku na letisku pozastavili.

Nočné video zdieľané na sociálnych sieťach sa agentúre Reuters zatiaľ nepodarilo overiť. Má ukazovať lietadlo mimo dráhy v tráve s krídlom pokrytým protipožiarnou penou.

Podľa informácií letiska Blaise Diagne bolo na palube 78 cestujúcich. Príčiny toho, prečo lietadlo zišlo z dráhy, sú predmetom vyšetrovania. Nehoda sa stala pred vzletom o 01: 00 miestneho času (03: 00 SELČ). Letisko znovu uvedú do prevádzky v nasledujúcich hodinách, informoval Reuters.

Niektoré médiá uvádzajú, že ide o lietadlo Boeing 737-38J spoločnosti Transair. Letecká spoločnosť sídli na letisku Blaise Diagne a prevádzkuje vnútroštátne lety a medzinárodné linky v rámci západnej Afriky.

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: Boeing leteckej spoločnosti Transair / independent.co.uk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies